Afbeelding

JERRE Hoorzorg maakt een frisse start

Bedrijf in beeld

Juni zou een feestelijke maand worden voor JERRE Hoorzorg. Het 5-jarig bestaan zou gevierd worden. Daarnaast zou de praktijk, die in het gebouw Westerparkstaete verhuisde naar een nieuwe prominentere plek, feestelijk worden geopend. De coronacrisis gooide echter roet in het eten.

Dat vinden de eigenaren, Joke Brouwer, Jolande Borst en Peter ten Wolde spijtig, maar “it is net oars”.  “ De verbouwing en verhuizing naar de nieuwe praktijk was al gepland en heeft gelukkig doorgang kunnen vinden. Het is jammer dat we geen feestelijke opening kunnen organiseren, maar we zijn heel erg blij met het resultaat van de verbouwing. De praktijk heeft nu een prachtig licht en transparant karakter. We maken echt een frisse start“, zegt Peter ten Wolde.

JERRE Hoorzorg is in 2015 opgericht door de drie audiciens die de afdeling hoortechniek van hun werkgever overnamen en zelfstandig voortzetten in Leeuwarden en Heerenveen. De naam JERRE werd aangenomen, met een dikke knipoog naar de Friese roots van het bedrijf. 

In het verzamelgebouw Westerparkstaete, met zicht op de Oldehove en de Vrouwenpoortsbrug, vonden de jonge ondernemers ruimte om hun praktijk in te richten. “Ondanks het feit dat we wat verstopt zaten in het gebouw wisten de mensen ons de afgelopen jaren goed te vinden. Al vrij snel konden we het met z’n drieën niet meer aan en hebben we Siebe Gerritsma als vierde audicien aangenomen. Het team bestaat nu uit vier audiciens, drie assistenten en een administratief medewerkster verdeeld over beide vestigingen”, aldus Peter ten Wolde die de vestiging in Leeuwarden leidt.

JERRE Hoorzorg is lid van stichting HoorProfs. Onder strenge voorwaarden kunnen zelfstandige audiciens lid worden. HoorProfs fungeert als spreekbuis naar de zorgverzekeraars, regelt de contracten en is bewaker van de kwaliteit waaronder de audiciens willen werken. “De zelfstandigheid is een belangrijk punt”, vindt Peter ten Wolde. “Het voordeel van de zelfstandigheid is dat wij niet door een werkgever verplicht worden een bepaald merk te leveren. Wij hebben de volledige vrijheid om het merk en type te kiezen waarvan wij de hoogste verwachtingen hebben. Welk behandelplan we samen met de cliënt ook bedenken, iedereen wordt met dezelfde HoorProfs-egards behandeld. Wij stellen een gemoedelijke sfeer, met een kopje koffie of thee, zeer op prijs om in alle rust uit te zoeken welk hoortoestel geschikt is voor de omstandigheden waarin de gebruiker moet functioneren. Het regelen van de vergoeding nemen we helemaal uit handen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Na afronding van de proef stopt het niet; we geven 5 jaar garantie en service op de hoortoestellen.”

Sinds een aantal weken zijn de bezoeken aan de praktijk langzaamaan weer opgevoerd. Op dit moment werken we weer op volle kracht. Uiteraard met de nodige maatregelen zoals een kuchscherm op de balie en de bureaus van de audiciens. In het audiciensvak komen we soms zeer dicht bij de cliënt. Het beoordelen van de gehoorgangen, het passen van hoortoestellen en het maken van afdrukken lukken simpelweg niet op anderhalve meter. In dat geval dragen we handschoenen en mondkapjes om voor cliënt en audicien een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.

Vraagt u meerdere keren per dag om herhaling? Is uw omgeving daarover wel eens geïrriteerd? Had u voor de coronatijd moeite met het verstaan op een drukke verjaardag? Laat u wel eens een reactie achterwege als u niet zeker bent wat er in de groep gezegd wordt? Kunt u een Nederlandstalige serie op TV moeilijk volgen? Hoort u de vogels niet meer zingen?

Als u één van de vorige situaties herkent dan is het verstandig om uw gehoor een keer te laten meten door één van de triage-audiciens van JERRE Hoorzorg. Lang wachten met het aanpakken van het verlies is namelijk niet altijd verstandig. Door de gehoorzenuwen in een vroeg stadium van het verlies te stimuleren vertraagt u de achteruitgang van het gehoor. Na het audiometrisch onderzoek kan de audicien u adviseren over de mogelijkheden die er zijn. Dit is een kosteloos en vrijblijvend advies, maar bovenal een eerlijk advies. U bepaalt zelf wat u met dit advies doet.

U kunt bij Esther, Marleen of Aetske een afspraak maken in Heerenveen (0513-727272) of in Leeuwarden (058-7271111). De inloopdag in Leeuwarden is voorlopig alleen op afspraak.

Thialfweg 17 | 8441 PV Heerenveen | Tel. 0513-72 72 72
Westersingel 4 | 8913 CK Leeuwarden | Tel. 058-727 11 11

www.jerrehoorzorg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 12 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46