zondag 5 juli, 2020 12:06
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Oane Westra, nieuwe trainer van VV Drachten
Oane Westra, nieuwe trainer van VV Drachten (Foto: Eigen foto)

Nieuwe trainers in het Friese amateurvoetbal

Het coronavirus is op de weg terug, sporters krijgen steeds meer bewegingsruimte en dus draait de trainerscarroussel ook weer volop richting het nieuwe voetbalseizoen dat na de zomer weer los zal barsten. De laatste nieuwtjes die wij tegen kwamen zijn van Oane Westra die overstapt naar de heren van VV Drachten en ook Elle Freijssen komt als nieuwe trainer van LAC Frisia Dames 1 uit Leeuwarden voorbij.

Oane Westra is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VV Drachten. Westra was de afgelopen seizoenen als hoofdtrainer verbonden aan VV Hurdegarijp (tweede klasse zaterdag). Westra ziet het als een mooie uitdaging om bij Drachten - dat volgens hem beschikt over 'een jonge, talentvolle selectie waar rek in zit', - aan de slag te gaan.

Volop ambitie
De ambitie van de vereniging om met eigen jeugd een stabiele tweedeklasser te worden spreekt hem aan. Het bestuur van de oudste voetbalclub van Drachten is verheugd met Westra’s komst. Tijdens de sollicitatieprocedure bleek er zowel op voetbalinhoudelijk als sociaal communicatief vlak een klik tussen trainer, spelers en bestuursleden. ‘We zien komend seizoen – waarin we ook ons honderd jarig jubileum vieren - met veel plezier en vertrouwen tegemoet’, aldus voorzitter Durk Meijer. Bron: VV Drachten.

LAC Frisia Dames 1
Elle Freijssen wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van L.A.C. Frisia Dames 1. De technische commissie van de Leeuwarder voetbalclub is erg content met deze aanwinst. Met Elle wordt een ervaren trainer aangetrokken die zijn sporen inmiddels heeft verdiend. Zo trainde hij onder andere in het verleden de Dames 1 van Blauw Wit ’34, VV Opende, SC Bolsward en Leovardia.

Daarnaast heeft hij bij verschillende verenigingen een grote bijdrage geleverd in de ontwikkeling van de vrouwentak of het compleet opzetten hiervan. Freijssen zet zich daarnaast ook in voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in het algemeen. Hij ondersteunt verenigingen bij het schrijven van beleidsplannen, werkt als interim trainer en geeft regelmatig clinics.

Als assistent wordt Michel Stienstra aan de technische staf toegevoegd. Geen onbekende van Elle met wie hij al meerdere malen heeft samen gewerkt. Het tweetal verbindt zich in eerste instantie voor één seizoen aan de vereniging. Vanuit het bestuur is de wens groei, ontwikkeling en stabiliteit binnen de gehele vrouwenafdeling van de verenging uitgesproken. De TC is van mening dat Elle en Michel, in samenwerking met het technisch orgaan, deze groei, ontwikkeling en stabiliteit zeker kunnen realiseren. Bron: LAC Frisia.

Meer berichten