Afbeelding
Foto: Art Connection

Expositie in Roast Leeuwarden

Algemeen

Na lange tijd staan de eerste exposities weer open voor publiek. Restaurant Roast aan de Nieuwstad opent met haar restaurantdeuren ook de expositiedeuren naar de binnentuin. Vanaf 1 juni exposeert daar de Leeuwarder kunstenaar Tineke Szarzynski.

Tineke: “Ik experimenteer met diverse materialen, technieken en disciplines. Van steen tot hout, van kunsthars tot metaal en van beeldhouwen tot sieraden en schilderen. Ik laat me leiden door de materialen in de vorm zoals ik die tegenkom. (www.tinekeszarzynski.nl). Dit is een proces waarbij ik door het versterken van de vorm en gebruik makend van het materiaal tot beeldvorming komt. Ik laat me vooral leiden door de materialen die ik tegen kom in de natuur, maar ook de kringloopwinkels en sloperijen zijn mijn favoriete plekken om inspirerende materialen te ontdekken. Dit heeft geresulteerd in verschillende series werk. De serie vogels, die ik hier exposeer, zijn ontstaan na een sneuptocht bij een ijzersloperij. Ook hier hebben de materialen me tot de kunstwerken gebracht. Ook de overige werken, die hier worden geëxposeerd, zijn het resultaat van een zoektocht bij een schroothandel waarbij de originele functie van het materiaal is getransformeerd in het object straatjongens en een abstract beeld.”

De tentoonstelling, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is vanaf 1 juni alle dagen van de week te bezoeken van 11.00 uur tot 23.00 uur en duurt tot 1 november.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 13 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00