Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

De dag van de stagiair: "Ik dacht niet dat het zo zou lopen"

Algemeen

Vanaf deze maand kunnen de nominaties voor de jaarlijkse Dag van de Stagiair weer worden gegeven. Hoewel ik daar zelf niet echt interesse in heb, voelt het wel een beetje vreemd dat juist nu ook zo’n dag plaats vindt. Ik had namelijk nooit verwacht in zo’n rare tijd stage te moeten lopen. Ik ben verrast over hoe het tot nu toe gaat. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat thuiswerken af en toe wel een uitdaging kan zijn, maar goed, ik vind dat je je best moet blijven doen ongeacht de situatie waar je in verkeert.

Ik vind het ondertussen een beetje afgezaagd om te zeggen dat het onzekere tijden zijn en dat soort dingen, maar waar is het zeker. Langzamerhand beginnen de zaken en winkels weer open te gaan. Bioscopen mogen weer gelimiteerd bezoekers ontvangen en basisscholen hebben hun deuren weer geopend op 11 mei. De ‘’1,5 meter afstand samenleving’’ begint steeds meer vorm te krijgen.

Maar om even terug te komen op die Dag van de Stagiair. Het is ook een vreemde tijd voor studenten. Veel eindstages kunnen moeilijk of niet doorgaan en ook ik kreeg de keuze om mijn stage op een later moment voort te zetten. Ik heb er voor gekozen om dat niet te doen. Ik werk nu gewoon drie dagen in de week vanuit huis en twee dagen spreek ik af op kantoor. Dat gaat heel goed, maar het is toch zoveel anders dan ik me had voorgesteld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het sociale wel een beetje mis van school en zelfs andere stagiairs. Waar ik normaal met een grotere groep aan het werk zou gaan ben ik nu gelimiteerd tot de mensen die in mijn huis wonen en wanneer ik op kantoor zit. Hoe gezellig dat ook is, je zit wel met een raar gevoel dat dingen niet zijn zoals ze moeten zijn.

Ondanks alles hoop ik zo veel mogelijk te leren. Eerlijk gezegd wil ik gewoon mijn diploma heel graag hebben. Soms denk ik wel na over hoe het leven zou zijn als ik er later op terug kijk, en hoelang de hele situatie nog gaat duren. Stel het duurt nog langer, stel nou dat ik geen werk kan vinden als ik klaar ben met mijn opleiding. Ik probeer de dingen met de dag aan te kijken en hoop dat iedereen veilig is.

Ondanks alles blijft het leven doorgaan. Buiten Covid-19 om probeer ik, ongeacht de omstandigheden, te doen wat nodig is. Laat je natuurlijk niet verleiden om de regels die zijn opgesteld niet te volgen omdat het voor jou best meevalt, neem je medemens in overweging. Hoe meer mensen meewerken, hoe eerder het leven zich weer kan voortzetten zoals het vroeger was. Het zijn namelijk rare tijden. Het enige wat ik kan zeggen is: Was je handen lang, hou 1,5 meter afstand en probeer zoveel mogelijk binnen te blijven.

Afbeelding
Eerste basisbaan ingevuld Algemeen 49 minuten geleden
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 3 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur gisteren
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 28 mrt, 13:19