Afbeelding

De Leeuwarden korfballers mogen weer!

Algemeen

Buitensporters gaan aan de slag

LEEUWARDEN - Ze mogen weer! Sinds begin mei mogen kinderen weer sporten en een week daarna volgde het nieuws dat ook de senioren weer aan de gang mochten. Ook bij Leeuwarder korfbalvereniging Pallas'08 zijn de trainingen weer begonnen. RondOm Vandaag sprak met Arnold Lamsma om te vragen naar hoe de trainingen verliepen en hoe zij hun sport hervatten.

Hoe verlopen de trainingen tot nu toe?

"Momenteel trainen we maar één keer in de week. De senioren mogen ook weer van start, dus we zijn ook bezig met het opstarten van hun trainingen. Normaal gesproken doen we aan twee trainingen in de week. Dat lukt nu even niet, we gaan nog bekijken of we twee trainingen per week kunnen realiseren. We hopen dat we daar na Hemelvaart mee kunnen beginnen.

Hoe wordt er afstand gehouden?

"De jeugd tot en met twaalf hoeft geen afstand te houden. Die kunnen gewoon zoals normaal trainen, alleen moeten de trainers hun afstand wel houden. De jeugd vanaf dertien kan ook gewoon trainen, alleen ligt het met hen een beetje anders. Zij moeten namelijk wel die afstand onderling houden. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld geen partijtje meer spelen. Er zijn gelukkig nog altijd genoeg andere dingen die gedaan kunnen worden om toch lekker te bewegen. Denk dan aan krachttraining. conditietraining of technische trainingen."

Hoe hebben jullie alles geregeld?

"Om te bedenken wat het beste was om te doen heeft het bestuur bij elkaar gezeten. De besluiten die we hebben gemaakt hebben we uiteindelijk onder de leden verspreid. Naast de regels die opgelegd zijn door het RIVM hebben we ook een paar corona-coördinatoren die er voor zorgen dat alle regels nagevolgd worden. Ze letten erop dat iedereen goed uit elkaar blijft en geen contact maakt."

Zijn ouders en trainers het er mee eens?

"Ja, er zijn in ieder geval nog geen klachten geweest. Wat ik wel heb begrepen is dat er een paar uitzonderingen zijn van mensen die nog niet hun kinderen naar de sport laten gaan omdat ze zelf bijvoorbeeld werken met ouderen en geen enkel risico willen nemen om anderen te besmetten.
Maar voor de rest gaat het goed! De trainers vinden het ook leuk om weer te beginnen, maar als iemand het er niet mee eens is dan hoef je natuurlijk geen training te geven."

Hoe gaan de trainingen onder
kinderen dan?

"Er is eigenlijk qua training niet veel veranderd. Er wordt wel via een andere weg naar het veld gegaan en de handen moeten voor een training wel ontsmet worden. Voor de rest is er niet zoveel anders en gaat het goed. Hetzelfde geldt overigens ook voor de trainingen van de senioren."

Pallas'08 ontvangt graag, zoals Mark Rutte heeft gevraagd, niet-leden, zowel jeugd als senioren, en verwelkomt ze op het veld van LKV Pallas’08. Iedereen die graag wil sporten is welkom om dat bij LKV Pallas’08 te doen.

Aanmelden en informatie kan via alamsma@lkvpallas08.nl

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 32 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 7 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren