Afbeelding
Foto: GGD Fryslân

Uitkomst testen bewoners en medewerkers azc Sneek

Algemeen

Bij het nader testen van bewoners van azc Sneek zijn het afgelopen weekend nog zes personen positief bevonden op het coronavirus. Dit brengt het totaal van besmette bewoners op 28. Er zijn 400 mensen getest. De positief geteste mensen hebben hooguit milde klachten

Van de veertig medewerkers die dit weekeinde een test hebben ondergaan, waren alle uitslagen negatief. Vorige week was bij één beveiliger van het azc besmetting met het coronavirus vastgesteld. 

Gevolgen voor azc-bewoners


Locatiemanager Benny Schonewille van azc Sneek: “Naar aanleiding van deze uitslagen is in afstemming tussen GGD Fryslân, Veiligheidsregio Fryslân en het COA besloten om besmette personen, hun gezinsleden en degenen die tot hun wooneenheid behoren over te plaatsen. Op de locatie(s) waar zij heen gaan zullen zij verder in isolatie blijven tot duidelijk is dat er geen verdere besmetting kan plaatsvinden. Voor de overige bewoners van het azc wordt vanmiddag om zes uur de isolatie opgeheven.”

De bewoners die het afgelopen weekend negatief getest hebben is gevraagd om alert te blijven op klachten.

“Een aantal bewoners is niet getest, omdat zij niet op de locatie aanwezig waren. Zij verblijven elders, ruim vóór een eerste azc-bewoner met het coronavirus besmet bleek te zijn. Sinds 16 maart is de wekelijkse meldplicht in het azc opgeschort en zijn de scholen gesloten; verschillende bewoners zijn hierdoor naar familie of vrienden buiten het azc gegaan.”

Schonewille: “Voor de azc-bewoners is het een spannend weekend geweest. Op enkele incidenten na was de sfeer desondanks erg goed, mensen begrepen het belang van de isolatie. Daar ben ik erg trots op. Ook op alle medewerkers; er is een prestatie van niveau neergezet. Nu is men erg opgelucht dat helder is wat er aan de hand is.”

De mensen die naar een andere locatie gaan zullen na de noodzakelijke isolatieperiode terugkeren naar het azc in Sneek.

GGD

Margreet de Graaf, directeur GGD Fryslân: “Het compliment van Benny Schonewille aan de azc-bewoners deel ik. Ze hebben heel goed meegewerkt. Daardoor hebben we op tijd alle 

Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 26 minuten geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 14 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 20 uur geleden
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00