Eén van de borrelplanken die Nynke gemaakt heeft
Eén van de borrelplanken die Nynke gemaakt heeft

Borrelen met persoonlijke boodschap

Bedrijf in beeld

ZWAAGWESTEINDE - Sinds een aantal jaar maakt Nynke van Nynke’s Meubelmakerij in haar werkplaats in Zwaagwesteinde mooie borrelplankjes met teksten erop. Tijdens deze coronacrisis realiseerde ze zich dat juist die plankjes een prachtige manier zijn om een persoonlijke boodschap over te brengen. Ze bied de boordplanken daarom tijdelijk aan tegen een scherpe prijs. Via Facebook of mail is het mogelijk om een tekst naar haar te sturen.

Bijna drie jaar geleden begon Nynke voor zichzelf als meubelmaker. In haar werkplaats maakt ze in opdracht meubels opmaat, maar ook keukens, sieraden en dus broodplanken. Deze broodplanken versiert ze met teksten en kleine tekentjes. In ‘normale’ tijden waren de meeste planken bedoeld als huwelijks- of kraamcadeau, maar waarom zouden ze ook niet kunnen dienen als een mooie ‘hart onder de riem’?

“In deze gekke tijd bedacht ik mij dat zo’n plank ook mooi is om toch met elkaar in contact te blijven,” vertelt Nynke over haar idee, “Het is net even wat anders dan een kaartje of een boeketje bloemen.” Ze raad aan om de persoonlijke boodschap niet langer te maken dan 40 tekens. 

De broodplank, die overigens ook perfect kan dienen als borrelplank, hapjesplank of serveerplank, wordt gemaakt uit een bijzonder stukje hout. Het hout is namelijk kwartiers eiken. Eikenhout dat kwartiers gezaagd is heeft een houtnerf welke parallel loopt aan de lengterichting van het hout. Hierdoor is het uitermate geschikt voor zijn doel. De plank trekt niet snel scheef en blijft lang mooi. De tekst wordt in het hout gefreesd door een computergestuurde freesmachine. Om het af te werken zet Nynke de planken goed in de olie. 

Wilt u ook een persoonlijke boodschap sturen naar mensen die u mist, uw beppe, pake, heit, mem, vriend of vriendin? Dat kan heel eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met Nynke via mail of Facebookberichtje. Het is ook mogelijk om te kiezen uit één van de voorgemaakte planken of om een mooie (Fryske) tekst te sturen. De prijs is €19,95 inclusief bezorging!

info@nynkesmeubelmakerij.com

Klik op het logo om naar het Facebookbericht van Nynke te gaan

Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 8 minuten geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 3 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 21 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00