Afbeelding

Tien nieuwere films die ouderen gezien moeten hebben.

Algemeen

In quarantaine zitten is geen pretje, en je wil natuurlijk niet verveeld raken. Al raak je snel zat van het thuiszitten. Vooral nu je niet eens meer naar buiten kan zonder risico te lopen. Gelukkig kan je films kijken om er voor te zorgen dat je iets te doen hebt. RondOm Vandaag heeft tien films van de nieuwere generatie die je echt gezien moet hebben.

  1. Joker (2019)

Misschien wel de beste film van 2019. Een origin story die zich afspeelt in het batman universum. Arthur Fleck is een clown die het niet heel makkelijk heeft en worstelt met mentale ziekte. Door heftige gebeurtenissen in de film zie je hoe Fleck helemaal doordraait en langzaam zijn rol als de joker aanneemt. Joaquin phoenix speelt de joker fenomenaal in deze film. Een echte aanrader voor een beetje batman fan.

kijkwijzer: zestien plus.

  1. Gran torino (2008)

Clint Eastwood speelt een Vietnam oorlogsveteraan in deze spectaculaire film. Hij woont in detroit en ziet met de dag hoe zijn buurt achteruit gaat. Hij gromt en bromt de hele dag omdat er veel dingen gebeuren die hem het bloed onder de nagels vandaan halen. Hij ergert zich aan zijn nieuwe aziatische buren, vooral als de jongste zoon zijn auto wil stelen. Hij houdt hem onder schot en jaagt hem op die manier weg. Als boetedoening moet de zoon, Tao klusjes voor hem doen en zie je hun gaandeweg bevriend raken. Hele mooie film die je echt een keer moet proberen.

kijkwijzer: twaalf plus. 

  1. The revenant (2015)

Pelsjager Hugh Glass, die gespeeld wordt door Leonardo DiCaprio wordt verwond door een beer als hi afgezonderd van zijn groep aan het jagen is in 1823. Dan begint de Bijzonder gefilmde scene die ver voor de premiere al veel aandacht opeiste. De scene duurt zes minuten en is bijna echt. Glass is de rest van de film erg gewond en kan daardoor niet meer praten. Met zijn geluiden is DiCaprio er in geslaagd om een stil personage heel veel diepgang te geven. Intense film, geschikt als je een sterke maag hebt.

kijkwijzer: zestien plus.

  1. Django unchained (2012)

Django unchained is een van die films die het echt waard is om te zien. Het gaat over een slaaf in de tijden van het wilde westen die bevrijd wordt door een premiejager. Deze premiejager leert hem de kneepjes van het vak en helpt hem om een vrij man te worden. Django wil maar één ding, en dat is teruggaan naar zijn oude plantage en zijn vriendin bevrijden. Er wordt niet geschuwd om de horrors van de slavernijtijd te tonen. Aanrader om met vrienden te kijken.

Kijkwijzer: zestien plus.

  1. Once upon a time in Hollywood (2019)

Rick Dalton is een acteur die er doorheen zit. Samen met zijn stuntman en chauffeur/beste vriend. Cliff booth probeert hij zijn oude carriere nieuw leven in te blazen wat eindigt in een fiasco. De laatste film van quentin tarantino, die met een knal de moviebusiness uit weet te gaan.

kijkwijzer: zestien plus. 

  1. Inception (2010)

Die technische innovatie, waarop Inception vooral niet te diep wil ingaan (het apparaat met bij dromers in te pluggen slangetjes past in een reistas, dat wel), biedt meesterdief Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) de mogelijkheid de diepste geheimen van zijn slachtoffers te roven, terwijl die slapen. Spannende film!

kijkwijzer: twaalf plus.

  1. Star wars (1977-heden)

Een filmserie de nooit verveelt. Met nieuwere films en oudere films is deze filmserie een perfecte manier om jezelf bezig te houden terwijl je nog thuis zit in de weekenden. Mijn persoonlijke favoriet is revenge of the sith, die het einde van de prequels was en duidelijkheid bood aan het verhaal van darth vader. 

Kijkwijzer: Mild geweld, gescikt voor alle leeftijden.

  1. The intouchables (2011)

Miljonair Phillippe zit in een rolstoel. In Parijs woont hij in een indrukwekkend huis. Daar ver vandaan woont Driss, die met schimmige zaakjes zijn geld verdient, of een uitkering trekt. Hiervoor moet je echter solliciteren. en plotseling zit hij met een echte baan opgescheept als persoonlijke verzorger van Philippe 

kijkwijzer: alle leeftijden. 

  1. Toy story 3 (2010)

Andy is geen kleine jongen meer en gaart naar de universiteit. Dat betekend dat hij moet gaan beslissen wat er met zijn speelgoed moet gebeuren waar hij al jaren niets meer mee doet. Hij doneert het speelgoed per ongeluk aan een kinderdagverblijf, waar het speelgoed de gekste avonturen beleeft. Geschikt voor famillieavond. 

kijkwijzer: Alle leeftijden.

  1. Guardians of the galaxy (2014)

In deze film van Marvel wordt het filmuniversum uitgebreid tot het hele heelal. Daar wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de avonturier Peter Quill die en gehemzinnige bol gestolen heeft. Wil je iets proberen wat gegarandeerd vermakend is dan is deze film voor jou. 

kijkwijzer: twaalf plus. 

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 22 minuten geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 23 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws gisteren