Afbeelding

Harry van W.A.S Leeuwarden roept op: “Steun juist nu de lokale ondernemer!”

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Lokale ondernemers hebben het al tijden zwaar door de opkomst van het internet. Nu het coronavirus internetaankopen nog aantrekkelijker maken worstelen veel Leeuwarder bedrijven om het hoofd boven water te houden. Harry van W.A.S Leeuwarden ziet het in zijn eigen onderneming, maar vooral ook bij zijn collega ondernemers: “In deze tijden moet je juist de lokale ondernemer steunen. Anders bestaat de kans dat de winkelstraten na de crisis  leeg blijven…"

Ondernemers in heel Nederland worstelen al jaren tegen grote online winkels. De coronacrisis doet daar nog een schepje bovenop en het gevolg is dat veel ondernemers worstelen om hun huur en personeel te kunnen betalen. Harry weet daar alles van: “Je mag het best weten, maar mijn omzet is bijna gehalveerd. Andere ondernemers, zoals in de horeca, zien hun omzet helemaal verdampen. Deze crisis gaat echt bepalen hoe onze winkelstraten eruit gaan zien als alles voorbij is. Grote concerns redden het wel, ik red mij hopelijk ook wel, maar ik maak mij echt zorgen.”

Als ondernemer heeft hij vaak genoeg contact met andere Leeuwarder ondernemers. “Ik schrik echt van de verhalen die ik hoor. Winkels die nog geen vijftig euro omzet hebben na één dag. Betaal daar maar eens je huur en je personeel van. Je hoeft geen detailhandel te hebben gestudeerd om te weten dat je dan gewoon niet rond komt.”

Ondernemers leven vaak voor hun zaak, vooral de horeca wordt daarom hard getroffen. Harry: “Sommige ondernemers kunnen het risico spreiden, bijvoorbeeld met een partner met een baan in loondienst. Om mij heen zie ik ook mensen waarvan hun inkomsten echt alleen wordt gegenereerd door hun zaak. Zij zitten nu thuis en hebben helemaal geen inkomsten meer.”

Daarnaast moeten mensen realiseren dat de coronacrisis voor ondernemers veel langer effect gaat hebben. Harry: “De kleding- en schoenenwinkels zitten nu met een zomercollectie die amper verkoopt. Terwijl ze nu ook de herfstcollectie moet gaan inkopen. Van welk geld?” Harry roept om in contact te blijven met jouw favoriete winkels in Leeuwarden: “App ze, mail ze, bel ze. Vraag hoe je hen het beste kan helpen. We moeten er samen voor zorgen dat we het allemaal redden in deze tijd.”

Om zelf wat inkomsten te genereren heeft Harry een magazijnverkoop in het leven geroepen. Zo kunnen mensen tegen een speciale prijs witgoed kopen en daarnaast ook een lokale ondernemer steunen. Voor meer informatie over deze magazijnverkoop, ga naar www.wasleeuwarden.nl

Dat Harry een hart heeft om lokale ondernemers te steunen, blijkt wel uit een actie die hij op persoonlijke titel is gestart. Een kennis van hem, een tulpenboer, kwam in nood omdat hij zijn product niet meer kwijt kon aan klanten in het verre oosten. Hij spoorde vrienden, familie, kennissen en klanten aan een paar bossen tulpen te kopen en zo de tulpenboer uit de brand te helpen. Dat werd massaal gedaan en binnen no time waren heel veel tulpen verkocht.

Harry zelf deed er nog een schepje bovenop door zelf 150 bossen te kopen. Die brengt hij deze week langs bij een verzorgingstehuis in Leeuwarden. Zo steunt hij in deze tijd daar het personeel en de bewoners die nu in thuisisolatie zitten. 

Klik hier voor de site van W.A.S Leeuwarden

Afbeelding
Eerste basisbaan ingevuld Algemeen 1 uur geleden
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 4 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 28 mrt, 13:19