Afbeelding

Opening showtuin Sierbestrating Leeuwarden gaat even niet door, maar op afspraak is iedereen welkom

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Medio maart zou de showtuin van Sierbestrating Leeuwarden voor het eerst zijn deuren openen. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar dat betekent niet dat de ondernemers achter Sierbestrating Leeuwarden, Sanne en haar vriend Arjen, stilzitten: “Op afspraak is nog steeds iedereen welkom in onze showtuin en mijn vriend legt nog zes dagen in de week bestrating aan. Wij blijven gewoon doorgaan.”

Arjen heeft al tien jaar ervaring als stratenmaker, maar Sanne zelf werkte heel lang in de zorg. Een paar jaar geleden lukte dat door omstandigheden niet meer en kreeg het koppel het idee om samen te gaan ondernemen. Vorig jaar januari begonnen ze met Bestratingsverkoop Marsum. “We wisten wel dat we daar op den duur weg moesten. Dat vonden we niet erg. Onze ogen waren altijd al gericht op Leeuwarden.” 

Na de zomer van 2019 verhuisden ze dan eindelijk naar de Friese hoofdstad. Ze veranderden hun naam naar Sierbestrating Leeuwarden: “We hebben alles in de showtuin zelf gedaan. Dat was best een grote lap grond en we hebben er hard voor gewerkt. In maart zouden we de puntjes op de ‘i’ zetten en dan zouden de deuren zich officieel openen.” De coronacrisis gooide roet in het eten, maar dat betekent niet dat de showtuin niet te bezichtigen is voor geïnteresseerden: “Iedereen is welkom op afspraak.” 

(tekst gaat door onder afbeelding)

Bij Sierbestrating Leeuwarden kun je terecht voor alles wat te maken heeft met bestratingen. “We hebben voor elke portemonnee iets passends,” legt Sanne uit “Onze goedkoopste tegels zijn bijna dertien euro per vierkante meter, de duurste bijna zeventig euro. Daarnaast hebben we allemaal verschillende kleuren in ons assortiment en als we de bestrating van uw keuze niet voorradig hebben bestellen we het.” Niet alleen voor de aanschaf van bestrating kunt u terecht bij Sierbestrating Leeuwarden ook kunnen zij zelf uw bestrating aanleggen.

Een trend op het gebied van bestrating zijn keramische tegels. “Vooral in het westen en het zuiden van het land is dit al erg populair.” Ook in het noorden zie je steeds meer keramische tegels. Dat is ook niet zo bijzonder als je de voordelen van de keramische tegel afweegt: weerbestendig, minder groene uitslag, blijft langer mooier: “Het is echt een aankoop die een heel leven mee kan gaan.” 

Dat zie je ook aan het prijskaartje. De traditionele keramische tegels zijn 2 centimeter en bestaan volledig uit keramiek. Hierdoor hebben ze een speciale en arbeidsintensieve aanlegtechniek nodig. Nieuw bij Sierbestrating Leeuwarden zijn de keramische tegels van 4 centimeter. De bovenste 1 cm is dan gemaakt van keramiek, het onderste gedeelte van beton. Hierdoor kan de bestrater dit gewoon op een zandbed aanleggen en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. “Maar,” benadruk Sanne, “je hebt nog steeds alle voordelen van keramische tegels!” Dan heb je ook nog de keramische tegels van 3 cm, nog iets voordeliger dan de combi-tegel en dit kan ook gewoon op een zandbed geplaatst worden. 

Als je een keuze hebt kunnen maken uit het grote assortiment van Sierbestrating Leeuwarden gaat Arjen graag voor je aan de slag. Om een vrijblijvende offerte te maken komt hij vaak even langs. Ook tijdens de coronacrisis blijven Sanne en haar vriend in de weer, uiteraard houden ze daarbij wel de RIVM regels in acht. 

Bent u benieuwd naar het werk van Arjen of het grote assortiment? Op de splinternieuwe website www.sierbestrating-leeuwarden.nl kun u alvast een kijkje nemen. Een afspraak maken kan via de mail sierbestratingleeuwarden@gmail.com of de telefoon 0644413150 

Klik hier voor de website

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 22 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 19 apr, 12:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00