Afbeelding
Foto: HoodHero

HoodHero: voor iedere held die de zorg wil helpen

Algemeen

HoodHero is een nieuw platform om onze helden in de zorg te ondersteunen. Via het platform vinden zorginstellingen de hulp die zij nodig hebben in deze roerige tijden. Vrijwilligers zorgprofessionals en oud-zorgprofessionals kunnen zich aanmelden via HoodHero en zorginstellingen vinden de hulp die zij nodig hebben. Het platform voorziet ook in donaties, waarmee de vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet. 

HoodHero is een initiatief van 8 Nederlandse bedrijven die iets wilden doen om de zorg te helpen in de strijd tegen COVID-19. 

Nu de druk op de zorg toeneemt, vragen veel mensen zich af hoe zij kunnen helpen. HoodHero brengt iedereen die wil helpen en zorginstellingen die hulp nodig hebben samen. Op HoodHero kunnen helden uit de buurt zich aanmelden als vrijwilliger of zorgprofessional. Zorginstellingen kunnen uit alle aanmeldingen hulp selecteren, of zelf vacatures voor hulp uitzetten.

Iedereen kan helpen
Bij HoodHero kunnen alle helden zich aanmelden. Met en zonder medische kennis. Er is in de zorg veel behoefte aan extra zorgpersoneel, maar ook achter de schermen is veel werk te doen. Zo is er voor mensen met en zonder zorgachtergrond voldoende te doen om onze zorg te ontlasten in de strijd tegen COVID-19.

Bij aanmelding wordt gevraagd naar jouw achtergrond, kennis en hoe je wilt helpen: als zorgprofessional, vrijwilliger of anders. Zorginstellingen in de buurt krijgen zo al snel een eerste blik op welke hulp ze kunnen inschakelen.

Het maakt niet uit hoeveel uur je kunt helpen, of wat je kunt en wilt doen. Alle hulp is welkom en iedereen kan zich aanmelden als Held uit de buurt!

Deelnemende zorginstellingen
Zorginstellingen die hulp nodig hebben, kunnen zoch gratis aanmelden. Zij worden ontzien in het gehele recruitmentproces: de zoektocht naar kandidaten (professionals en vrijwilligers), marketing, screening en selectie.

Zorginstellingen zoals UMC Utrecht, Amerpoort, Halte Zomervilla, Reinier de Graaf, ZorgSpectrum, Catharina ziekenhuis, Antoni van Leeuwenhoek, 's Heeren Loo, Caryn, Tzorg, Activite en Topaz hebben al aangegeven graag gebruik te maken van de helden die zich bij HoodHero aanmelden. Alle zorginstellingen die hup kunnen gebruiken, kunnen zich hier aanmelden.

Help de helden en de horeca
Wie geen vrijwilligerswerk kan bieden, kan doneren aan de zorgvrijwilliger.

Deze donaties worden omgezet naar tegoedbonnen. Een reward waarmee vrijwilligers de erkenning krijgen die zij verdienen.

De donaties geven zijn er niet alleen voor de vrijwilligers, zij helpen ook nog eens de getroffen horeca. Donaties worden omgezet naar waardebonnen voor de diverse horecaondernemers in de regio. Van snackbar tot sterrenrestaurant. Zo krijgen de horecaondernemers een extra steuntje in de rug en helpen we hen er sneller bovenop.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 38 minuten geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 21 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport gisteren