maandag 30 maart, 2020 15:51
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Tjalling Landman

Vrijwilligersorganisaties in race voor Nationale Vrijwilligersprijs

Friesland Beweegt, SAR Nederland en Spelend Sporten zijn namens de gemeente Leeuwarden genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen in de categorie lokale vrijwilligersorganisaties. In deze categorie is een vakjury- en publieksprijs beschikbaar. Inmiddels is bekend dat SAR Nederland één van de laatste tien kanshebbers is voor de landelijke vakjury-prijs!  

Alle drie de organisaties maken nog kans op de landelijke publieksprijs. Hiervoor kan het publiek tot en met 22 maart stemmen op hun favoriete vrijwilligersorganisaties via de website www.vrijwilligersprijzen.nl. Help de Leeuwarder vrijwilligersorganisaties en breng een stem uit!

Uitzonderlijke vrijwilligers 

In de categorie ‘Passieprijs’ is Tineke Florissen (Buurtservicepunt Stiens) genomineerd. Dit is een onderscheiding voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier inzetten voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle genomineerde passieprijs-vrijwilligers landelijk winnaar!  

De categorie’ Gouden Venus van Miloprijs’ is nieuw dit jaar, en in het leven geroepen voor een vrijwilliger die zich vrijwillig inzet ondanks een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking. In deze categorie is Lisa Esselink (Friesland Beweegt) genomineerd. De genomineerden voor de Gouden Venus van Miloprijs maken kans op de vakjuryprijs, het publiek kan dus niet stemmen.

Gemeente Leeuwarden heeft twee vrijwilligers en drie vrijwilligersorganisaties genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Dinsdag 10 maart zijn zij gehuldigd door wethouder Tjeerdema tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis in Leeuwarden. Ze werden in het zonnetje gezet en ontvingen een aandenken aan hun nominatie.

Vrijwilligerswerk Amaryllis coördineert en organiseert de nominaties namens de gemeente Leeuwarden. Zij hebben oproepen gedaan voor nominaties, de nominaties richting de landelijke organisatie verzorgd en publiciteit geregeld, zoals abriposters in het centrum van Leeuwarden.

Meer berichten