Afbeelding

Eerste training van start!

Bedrijf in beeld

Op maandag 20 januari is de eerste training van het Fries Platform Ervaringsdeskundigheid van start gegaan. 8 deelnemers zijn begonnen met de training “Wat is Herstel”.

De training is een eerste kennismaking met Herstel. Wat is herstel? Wat betekend herstel voor jou? zijn vragen waar de deelnemers in deze training, met elkaar, antwoorden op gaan zoeken.

Herstel is een breed begrip. Herstel heeft te maken met het grip krijgen op je leven na een “ontwrichtende” gebeurtenis. Wat die ontwrichtende gebeurtenis is, is niet belangrijk, het gaat om het gevoel dat je erbij hebt. Het gaat bij herstel om het proces dat je doorloopt en de bewustwording van waar je in dat proces staat en wat je nodig hebt om verder te gaan. Herstel is dan ook niet alleen gericht op je geestelijke gesteldheid, maar heeft te maken met alle levensgebieden.

Uit de eerste bijeenkomst kwam bovenstaande duidelijk naar voren. Dat een gebeurtenis invloed heeft op alle vlakken waar je in het leven mee te maken hebt, werd door de deelnemers dan ook duidelijk aangegeven. Het gevoel te hebben dat er geen verbinding meer is (met jezelf, met de maatschappij), de invloed die dat heeft op je leefstijl (steeds ongezonder gaan eten/drinken) en op je gedrag (met eventueel alcohol/middelen misbruik) zijn enkele voorbeelden die tijdens de training genoemd zijn.

Woon je in Friesland en wil je ook een keer deelnemen aan de training “Wat is Herstel” dan kun je je aanmelden via de website (www.fpe.frl) of te mailen naar aanmelden@fpe.frl. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. De trainingen kunnen op elke locatie in Friesland georganiseerd worden.

www.fpe.frl

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 9 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 12 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 15 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46