Afbeelding

Nieuwe columnist Frank Zijlstra van Béyonit

Column

Rondom Vandaag is een columnist rijker. Komende edities krijg ik ruimte om te schrijven over mijn vakgebied en alles waar ik mee bezig ben. Wat mij verwondert, wat mij opvalt. Maar voordat ik los ga zou ik mij eerst even voorstellen.

Frank Zijlstra (1990), geboren en getogen in Leeuwarden. Vanaf april vorig jaar vader van de mooiste dochter op aarde. In 2010 de studie Communication & Multimedia Design afgerond aan de NHL Hogeschool en aanvullend Technische bedrijfskunde.

Parallel aan mijn studie was ik op freelancebasis actief als cameraman,fotograaf en maakte ik voor verschillende bedrijven animaties en online content. Mijn afstudeerrichting lag in het verlengde van online marketing en nieuwe internetontwikkelingen.

Via mijn stageadres ontmoette ik Bram Niemendal waar ik in 2011 het avontuur mee aan ben gegaan wat nu Béyonit BV heet. Gestart met 4 man in een kantoor op de 2e verdieping van het WTC Expo en inmiddels uitgegroeid naar een full-service internet en communicatiebureau met 20 man en een flexibele schil van freelancers. Alle disciplines op gebied van merkstrategie, communicatie,reclame, website, webshop,hosting, fotografie, video, events,internetveiligheid, AVG-wetgeving,drukwerk hebben we onder één dak.Eigenlijk twee daken aangezien we vanaf deze maand ook een tweede vestiging hebben geopend. Dit geeft je alvast een richting waar ik komende columns verder op in zal gaan.

Cybercrime
Een thema wat momenteel ontzettend actueel is, is cybercrime. Hackaanvallen, Ddos-attacks, phishingmails. Elke dag zie je inmiddels gevallen van dataroof in het nieuws voorbij komen. Het stelen van data of oplichten via het internet is het nieuwe pikken. En weet je wat ik zo erg vind? Het is vaak nog eens kinderlijk eenvoudig ook. Zowel bij consumenten als het MKB en grootbedrijf.

Mijn eerste column wil ik afsluiten met een advies. Als je nog niet meteen password-manager werkt of bekend bent. Doe dit alsjeblieft! Beveilig eerst de voordeur en dan de rest. Een password manager genereert unieke wachtwoorden voor al je online accounts die je zelf eenvoudig kan beheren met 1 hoofdwachtwoord,of gezichtsherkenning, of je vingerafdruk (voor het geval je een iphone-hebt).

Meer weten hierover? Kijk dan eens op 1password.com of scan deze code voor een uitlegvideo. Deze QR-codes zal ik vaker plaatsen onder mijn columns. iPhone- en iPad-gebruikers kunnen deze eenvoudig scannen door de camerafunctie te gebruiken en te richten op de code. Android-gebruikers kunnen hiervoor een QR-reader voor downloaden in de Google Play Store.

Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 8 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 14 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46