Afbeelding
Foto: Friesland Beweegt

Op stap met de Friesland Beweegt opStapbus

Bedrijf in beeld

Woon je in Leeuwarden, heb je zin in een leuk uitje, maar je weet niet met wie? De Friesland Beweegt opStapbus haalt je op!

Leeuwarden: Gezellig naar het planetarium, de dierentuin of een museum klinkt een stuk minder gezellig als je niet weet met wie. Stichting Friesland Beweegt is hierom, in samenwerking met buurtcentra en vele andere organisaties in Leeuwarden, gestart met de opStapbus. We gaan steeds met een klein groepje op stap. Een vrijwilliger haalt je thuis op, gaat mee met het uitje en brengt je ook weer terug. Iedere week zijn er verschillende uitjes gepland waarbij je op kunt stappen. Het programma kom je op posters door heel Leeuwarden tegen en is op www.opStapbus.frl te zien. Zit er niets voor je tussen, stop jouw idee dan in de ideeën-opStap-bus en misschien win jij wel een gratis uitje!

Ondernemersvereniging JCI Friesland heeft via een sponsorevent geld bijeen gebracht voor de aanschaf van een fossielvrij 9-persoons busje. Dit project draait daarnaast volledig met vrijwilligers; het samenstellen van de uitjes, de inschrijving en het rijden. Hierdoor kun je tegen een betaalbaar tarief er eventjes tussenuit en plaatsen bezoeken waar je anders misschien niet zou komen. De prijzen zijn inclusief een bakje koffie of thee en eventuele entree. Tijdens het uitje wordt niet aan colportage gedaan, het gaat uitsluitend om samen een gezellige dag te hebben.

De uitjes worden vooralsnog georganiseerd voor inwoners van Leeuwarden, van verschillende leeftijden en interesses, andere regio's volgen snel.

Meer informatie en aanmelden via www.opstapbus.frl of 058-7370154 (ma-vr 10:00-12:00 uur)

Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 13 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46