Afbeelding

Thuisopticiens Friesland: de opticien die bij u thuis komt

Bedrijf in beeld

OOSTERBIERUM - Er niet meer op uit voor een bril, maar de opticien die bij u langs komt. Voor veel mensen is dit een uitkomst. Naar de winkel gaan is voor hen niet zo gemakkelijk. Ze zijn niet meer mobiel, bedlegerig of lijden aan Alzheimer. Willem Tulner van Thuisopticiens Friesland komt bij deze mensen langs en verricht oogmetingen aan huis: “Ik kan mensen echt helpen, samen vinden we een oplossing die past bij uw ogen en uw leven.”

Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om even een ritje te maken naar de opticien. Het kan zijn dat ze niet-mobiel (meer) zijn, of bedlegerig. Naar de stad kost hen gewoon enorm veel energie. Voor mensen met dementie of een beperking is de onbekende omgeving van een optiek erg verwarrend. Ze kunnen zich niet concentreren op de meting en hebben hierdoor veel stress. 

Voor al deze mensen biedt Willem Tulner de oplossing. Hij komt gewoon bij ze langs en verricht daar de nodige onderzoeken: “Ik neem alles mee. Een LCD visusscherm waar we de oogmeting mee kunnen doen, een pasbril en moderne meetapparatuur waar we bijvoorbeeld mee in het oog kunnen kijken. Daarnaast natuurlijk verschillende moderne monturen die de klant gelijk kan passen.”

Het grootste voordeel van Willem’s werkwijze is dat de klant gewoon thuis blijft. Dit is niet alleen fijn voor de klant, maar ook voor Willem. Hij kan namelijk gelijk zien hoe mensen hun ogen gebruiken: “Veel problemen ontstaan ook door levensstijl. Soms staat de tv te ver weg of is het beeldscherm te klein. Soms hebben mensen wat meer of feller licht nodig. Een kussentje op schoot kan het lezen al veel beter maken. Deze problemen zie je alleen als je thuis komt bij iemand.”

Bij Thuisopticiens Friesland krijg je naast een deskundige en professionele oogmeting en moderne monturen dus ook passend advies. Willem: “We kijken niet alleen naar de mens, maar naar de mens in zijn of haar omgeving. Ik doe meer dan alleen een brilletje aanmeten en wil mensen echt vooruit helpen.”

Voor meer informatie, ga naar: www.thuisopticiensfriesland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 11 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek gisteren
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00