Afbeelding

Ixta Noa biedt meer!

Bedrijf in beeld

Het praktijkhuis van Ixta Noa aan de Willemskade in Leeuwarden wordt vaak gezien als een inloophuis. Een plek waar je gewoon jezelf kunt zijn en je terecht kunt voor een kopje koffie of thee. Waar je sociale contacten kunt opdoen en terecht kunt op momenten dat het even niet goed met je gaat.

En dat klopt! Maar Ixta Noa biedt meer dan dat. Je kunt bij Ixta Noa ook terecht als je met lotgenoten wilt praten. Er zijn groepen voor mensen die te maken hebben met een depressie, eetproblemen, verslaving of angsten. Het team van het praktijkhuis verzorgt ook thema bijeenkomsten met onderwerpen zoals depressie, PTSS, eetstoornissen, schulden of zelfzorg. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen voor mensen die er zelf mee te maken hebben, maar ook voor mensen die dit in hun omgeving meemaken of hulpverleners. Het team van het praktijkhuis bestaat uit mensen die het zelf allemaal hebben meegemaakt, ervaringsdeskundigen, en zijn getraind om deze activiteiten op een professionele manier uit te voeren.

Bij Ixta Noa worden ook trainingen gegeven die te maken hebben met herstel (het proces dat je doorloopt als je te maken hebt met een probleem waardoor je wat moeilijker mee kunt komen in de maatschappij). Het volgen van een van de trainingen kan ervoor zorgen dat je manieren vindt die je helpen om je leven verder wat makkelijker te maken. De WRAP is een training waarin je opzoek gaat naar wat voor jou belangrijk is en wat je ervoor nodig bent om dat te bereiken. De HOP is gericht op mensen die twijfelen over het “open” zijn over hun kwetsbaarheid, wil je wel open zijn? En wat zijn dan de gevolgen daarvan?.

Ook voor mensen die erover nadenken of zij hun eigen ervaring willen gaan inzetten om anderen te helpen zijn er mogelijkheden. Als vrijwilliger bij Ixta Noa krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. In samenwerking met het Fries Platform Ervaringsdeskundigheid (www.fpe.frl) is er ook de mogelijkheid om de training “Wat is herstel?” te volgen. In deze training maak je kennis met herstel, wat is het? – Wat betekend het voor jou?, een training waarin je voorzichtig kunt kijken of het werken met je eigen ervaring iets voor je is.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Praktijkhuis (annette@ixtanoa.nl), voor informatie over het aanbod van het Fries Platform Ervaringsdeskundigheid kun je terecht bij Koos de Boed (info@fpe.frl)

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 2 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 8 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00