Afbeelding

Bedrijven uit Leeuwarden doen mee aan Afvalestafette

Cultuur

LEEUWARDEN - Friese ondernemers dagen elkaar uit voor een zwerfafvalvrije omgeving.Vandaag is in gemeente Leeuwarden de Afvalestafette van start gegaan. Dat is een keten van ondernemingen die de handen uit de mouwen steekt om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Het eerste bedrijf dat met de prikstok en vuilniszak op pad gaat om een geselecteerd gebied schoon te maken is horecabedrijf Barrevoets. 

De aftrap van de Afvalestafette startte met een bezoek van een promotieteam aan verschillende supermarkten en horecaondernemingen in Leeuwarden. Tijdens de lunch was het de beurt aan de gemeenteambtenaren. Zij deden mee aan een lunch-opruimwandeling. Aan het eind van de dag werd het doorgeefpakket overhandigd aan Barrevoets.

Goede voorbeeld geven 

Wethouder Hein de Haan is er trots op dat bedrijven uit gemeente Leeuwarden zich hard maken voor een schone omgeving: “We zijn allemaal verantwoordelijk voor een zwerfafvalvrij buitenruimte en ik vind het mooi om te zien hoe het bedrijfsleven hierin het goede voorbeeld geeft. Daarnaast bevat het samen opruimen ook een sociaal element: er is tijd voor een praatje, mensen leren elkaar (beter) kennen en er is een sterk gevoel van saamhorigheid. Ik hoop dan ook dat niet alleen bedrijven, maar ook inwoners hun gebied vastleggen. Op die manier maken en houden we het hier netjes.”

Friesland zwerfafvalvrij 

Doel van de Afvalestafette is om iedereen te betrekken bij het zwerfafvalvrij maken en schoon houden van de omgeving. De actie is dan ook onderdeel van 100% Zwerfafvalvrij Friesland, de aanpak die in samenwerking met de Friese gemeenten, Circulair Friesland, Omrin, de Friese Milieu Federatie en Nederland Schoon wordt uitgevoerd.

Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 17 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 23 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00