Afbeelding

Werken aan een gezonde ouder-kind relatie bij praktijk Stipe

Bedrijf in beeld

Goede communicatie is enorm belangrijk in een gezin. Het schept een sterke band, haalt problemen uit de lucht en geeft de leden van het gezin het gevoel dat ze er mogen zijn, zoals ze zijn. Toch is communicatie niet altijd makkelijk. Diantha Kooistra van Praktijk Stipe helpt ouders zichzelf, hun kinderen en elkaar beter te begrijpen.

Diantha Kooistra is het gezicht van praktijk Stipe en is naast echtgenoot, moeder en boerin ook een bevlogen coach, psycholoog en pedagoog. In 2015 heeft ze twee universitaire masters behaald in de Klinische Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Daarna specialiseerde ze zichzelf in de integratieve psychotherapie. Praktijk Stipe ontstond in het voorjaar van 2015. “Ik begon met het bieden van ambulante coaching aan gezinnen met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand” vertelt Diantha. 

Tijdens haar werk ontdekte ze haar passie voor het helpen van ouders met lastige opvoedingsvraagstukken, waar niet-werkende communicatiepatronen vaak een belangrijk onderdeel van zijn. “De invloed van de persoonlijke ballast van ouders op de opvoeding wordt vaak enorm onderschat,” legt Diantha uit. “Vaak wordt er bij problemen in het gezin gekeken naar wat er met het kind aan de hand is, maar wat mij betreft begint het met de ouders. Tijdens mijn universitaire opleidingen is hier weinig aandacht voor geweest, maar nu ik zelf moeder ben merk ik pas hoe belangrijk het voor het gezinsleven is dat wij als ouders onszelf en onze kinderen (zo) volledig (mogelijk) kunnen accepteren. Het ligt op mijn hart om ouders te helpen zichzelf, elkaar en hun kinderen beter te begrijpen zodat er effectievere communicatie patronen ontstaan en kinderen zich meer gehoord en gezien voelen. Dit alles vanuit een gezinssysteem waarin geldt 'alles mag er zijn'. Geweldloos dus. En zonder oordeel.” 

Praktijk Stipe is een praktijk voor ondersteuning van mensen, in het bijzonder ouders, die op zoek zijn naar hun kern. Om zo de glans in hun (gezins)leven weer terug te vinden. Met als doel: gezonde (ouder-kind) relaties vanuit een gezonde relatie met jezelf. Praktijk Stipe is gevestigd in een monumentale boerderij (Gerkema Zathe) op een van de mooiste plekjes die het platteland van Leeuwarden rijk is. De gesprekken kunnen in het Fries of in het Nederlands gevoerd worden. 

Ga voor meer informatie naar: www.gerkemazathe.nl/praktijk-stipe

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 1 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00