Afbeelding

VMBO leerlingen bouwtechniek strijden in Leeuwarden om titel 'Beste leerling metselen en timmeren van Friesland'

Educatie

LEEUWARDEN - Op 27 februari start in Leeuwarden de zesde voorronde van het NK Metselen 2020. Bij Bouwmensen Friesland strijden bijna 35 vmbo leerlingen bouwtechniek (van 12 vmbo scholen) niet alleen om een plek in de landelijke finale maar ook voor de titel 'Beste leerling timmeren'. 

8 regionale voorronden
Het NK Metselen 2020 kent acht regionale voorronden van ieder twee dagen en een driedaagse, landelijke finale welke georganiseerd wordt door de De Nederlandse baksteenindustrie. De voorronde is bij opleidingsbedrijf Bouwmensen Friesland, Archimedesweg 8 in Leeuwarden en vindt tegelijkertijd plaats met de Beroepenwedstrijd Timmeren. De wedstrijd start op donderdag 27 februari om 10.00 uur. Belangstellenden zijn op beide dagen vanaf 13.00 uur van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De feestelijke prijsuitreiking is op vrijdag 28 februari om 16.15 uur. Dan wordt bekend welke timmer- en metselleerling hebben gewonnen en wie zich heeft gekwalificeerd voor deelname aan de landelijke finale metselen later dit voorjaar. 

Bouwmensen Friesland
Bouwmensen is een leerwerkbedrijf van en voor alle aangesloten bouw- en metselbedrijven in de regio Friesland  (met locaties in Leeuwarden en Heerenveen) . Het is geen reguliere onderwijsinstelling, maar een door de branche opgericht en bekostigd praktijkopleidingsinstituut voor met name bbl-opleidingen. Naast de bovengenoemde wedstrijden werken zij ook mee met  'Skills The Finals' op 4 t/m 6 maart in  WTC Expo  Leeuwarden! Een uniek en gratis toegankelijk beroepenevenement. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakkampioenschappen strijden in vele verschillende beroepen om de beste van Nederland te worden. Bezoekers kunnen zich door hen en experts laten inspireren en zelf meedoen aan allerlei activiteiten (loopbaanoriëntatie-programma en masterclasses).

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 45 minuten geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 6 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 10 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column gisteren
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00