Afbeelding

Stem vrijwilligersorganisaties uit gemeente Leeuwarden naar de Nationale Vrijwilligersprijzen

Algemeen

De Leeuwarder vrijwilligersorganisaties Friesland Beweegt, SAR Nederland en Spelend Sporten zijn, namens de gemeente Leeuwarden, genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen op deze organisaties stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl. Ze maken dan kans op een Publieksprijs uit handen van minister Hugo de Jonge.

Ook dit jaar hebben weer tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Maar liefst 12 genomineerde vrijwilligersorganisaties zullen een promofilm krijgen én ze maken kans op een juryprijs van € 6.000,-. Alle kandidaten, ook als ze niet genomineerd zijn, maken kans op de publieksprijs van € 2.500,- en de landelijke eer. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De gemeente Leeuwarden heeft vrijwilligersorganisaties Friesland Beweegt, SAR Nederland en Spelend Sporten aangemeld. Stemmen kan via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Lokale aanmeldingen
Gemeenten en vrijwilligerscentrales spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie vrijwilligersorganisaties, één Passieprijs-vrijwilliger én één vrijwilliger, die zich ondanks een beperking vrijwillig inzet, voor de Gouden Venus van Milo aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Vrijwilligerswerk Amaryllis faciliteert de Nationale Vrijwilligersprijzen in de gemeente Leeuwarden.

Gemeente bedankt vrijwilligers
Om de Leeuwarder genomineerden te bedanken en te feliciteren zijn er professionele portretfoto's gemaakt. Deze zijn in de vorm van een abriposter vanaf maandag 17 februari een week lang op diverse plaatsen in het centrum van Leeuwarden te bewonderen. Daarnaast wordt er vanuit de gemeente Leeuwarden voor de genomineerden een feestelijke bijeenkomst georganiseerd.

Vrijwilligersprijzen
Voor de Passieprijs is Tineke Florissen van Buurtservicepunt Stiens genomineerd vanuit de gemeente Leeuwarden. Voor de Gouden Venus van Milo is Lisa Esselink van Friesland Beweegt genomineerd. Alle genomineerde passieprijs-vrijwilligers zijn landelijk winnaar! De genomineerden voor de Gouden Venus van Miloprijs maken kans op de vakjuryprijs.

Selectiecriteria
De jury beoordeelt de genomineerden onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. De prijsuitreiking vindt plaats op 28 maart 2020. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Irene Moors heeft de presentatie in handen!

Organisatie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie landelijk is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). In de gemeente Leeuwarden coördineert Vrijwilligerswerk Amaryllis de Nationale Vrijwilligersprijzen.

Stemmen op Friesland Beweegt, SAR Nederland en Spelend Sporten kan van 18 februari tot en met 22 maart via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 31 minuten geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 23 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws gisteren