Afbeelding

Loop niet te hard van stapel! Datingtips van datingcoach Geppy

Algemeen

Het is bijna Valentijnsdag en overal om je heen zie je verliefde koppeltjes. Bij jou wil het misschien niet zo goed lukken, of staat er binnenkort een spannende date op de planning. Hoe pak je dat aan? Wij vroegen de do's en don'ts aan Geppy Visser-de Jong, Matchmaker & Datingcoach bij Mens & Relatie en Geppyness.

Datingtips van datingcoach Geppy

DO: Zo min mogelijk online contact

De grootste valkuil volgens Geppy is voor de eerste date te veel online contact te hebben: "Als je iemand al helemaal onderzoekt op sociale media en al veel hebt gepraat op WhatsApp vorm je een bepaald beeld van iemand. Die klopt misschien wel helemaal niet en dan word je tijdens de date teleurgesteld. Iemand is altijd anders in het echt. Je kunt beter iemand snel ontmoeten dan dat je al heel lang met elkaar praat online."

DO: Een korte eerste date

Het is altijd moeilijk om voor de eerste date een leuke activiteit te bedenken, maar Geppy legt uit waarom je vooral niet op de eerste date uit eten moet gaan: "Spreek de eerste keer kort af. Drink samen een kopje koffie of een bakje thee. Ga een stukje wandelen. Bouw rustig het contact op, je moet langzaam iemand leren kennen."

DON'T: diepzinnige gesprekken

Duik niet meteen de diepte in, waarschuwt Geppy: "Een gesprek moet je langzaam opbouwen. Heb het eerst over kleine ditjes en datjes. De diepe gesprekken, over vorige relaties, over problemen die je hebt, bewaar die voor later. Tijdens daten maak je als het ware een beetje reclame voor jezelf. Geef niet gelijk alles bloot."

DO: Stel vragen

Misschien ben je bang dat het gesprek stil valt en praat je daarom veel tijdens een date. Volgens Geppy kun je dat beter niet doen: "Het komt over alsof je geen interesse hebt in je gesprekspartner. Stel vragen, hoe klein en onbenullig ze ook lijken. Alleen zo leer je elkaar echt kennen."

DON'T: Te hard van stapel lopen

Van te voren hoge verwachtingen hebben is echt not done. Geppy: "Als je naar je eerste date gaat, denk dan niet dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten. Het gaat nooit zoals je verwacht, Je kan niet verwachten dat je gelijk helemaal hoteldebotel verliefd bent."

DO: Ga op meerdere dates

Er zijn maar weinig mensen die helemaal zichzelf zijn tijdens de eerste date, daarom is het ook belangrijk om op meerdere dates te gaan voor je besluit of je verder wilt gaan of afscheid van elkaar neemt: "Geef iemand het voordeel van de twijfel. Mensen zijn altijd op zoek naar die vlam, maar het is logisch als je niet gelijk vlinders in je buik voelt. Je kent iemand nog amper. Neem de tijd om elkaar te leren kennen."

DON'T: Onverzorgd aankomen

Je hebt maar één kans op een eerste indruk: "Zorg dat je er netjes uitziet. Laat zien dat je je best doet voor iemand. Je moet jezelf toch een beetje verkopen. Trek iets bijzonders aan, doe een luchtje op en kam je haren, dat scheelt een hele hoop."

Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 12 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 18 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00