woensdag 8 juli, 2020 15:43
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto's: Simon van der Woude

'Knokken met je Hart' in 2020 nog groter

Het boksgala voor Leeuwarder ondernemers ten bate van Stichting Hartekind onder de noemer Knokken met je Hart is in december zo'n geweldig succes geworden, dat organisator Bauke Lodewijk alweer denkt aan een grotere versie dit jaar. Het wordt één gala, met ondernemers uit drie regio's als bokser. Nu ging het nog om Leeuwarder ondernemers, straks wil Bauke er ook Drachtsters en Heerenveners bij.

De eerste editie eind vorig in Leeuwarden bracht bruto 43.000 euro op. Met kosten voor het inhuren van verschillende professionals eraf blijft er ongeveer 30.000 euro over voor het goede doel: de hartpatiëntjes. Stichting Hartekind ondersteunt onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Bauke zijn zoon Luc had als baby een hartafwijking en is gelukkig beter geworden.

Kindersterfte nummer 1
Bauke wil nu ook graag dat andere kinderen worden geholpen. "Het is kindersterfte nummer één." Omdat hij met zijn bedrijf North Star Productions regelmatig evenementen organiseert, kon hij die kennis en contacten goed gebruiken voor Knokken met je Hart.

"Directeur René Braad van de nationale boksbond NBB was aanwezig, hij was nog nooit eerder in Friesland geweest, maar hij wil voor zijn eigen bokssport ook wel zulke gala's. De bokssport heeft niet vaak zulke goed aangeklede gala's bij hun kampioenschappen."

"Misschien dat we bij volgende keren een dag voor ons gala of een dag later dezelfde zaal gebruiken voor officiële bokswedstrijden. Alle praktische zaken zoals boksring, tribunes, stoelen en tafels zijn toch al geregeld dus dat is redelijk makkelijk te combineren."

Hing aan zijden draadje
Terwijl het deze zomer nog aan een zijden draadje hing of het doorging. "Ik had nog maar vijf deelnemers, veel te weinig voor zo'n gala. Totdat Trudy Timmermans van de LED Factory tegen me zei: 'Ik heb tien tafels verkocht en heb vijf boksers geregeld en doe zelf ook mee, dus we gaan gewoon doorzetten.' Dat gaf mij net dat steuntje wat ik nodig had, ik heb het evenement verplaatst van juli naar december, en uiteindelijk zijn we bij zestien deelnemers uitgekomen."

Bauke deed zelf ook nog mee omdat één deelnemer zich terugtrok. Bauke met zijn achtergrond in verschillende vechtsporten – maar nog nooit gebokst – deed dat met plezier. Alhoewel hij vanaf 2020 zeker niet meer mee wil doen. "De trainingen die je ervoor moet doen zijn dan echt niet meer te combineren met het organiseren."

Hij ziet het al helemaal voor zich: in 2021 Knokken met je Hart met edities in Fryslân, Groningen en Drenthe. "Dan noemen we het King of the North. Echt waar, er is zoveel mogelijk." En als het niet lukt, is er geen man overboord.

Verliezen is niet erg. "Either you win or you learn, zegt John Kavanagh, trainer van superster Conor Mcgreggor. En zo is het." Met Stichting Hartekind sowieso als grote winnaar.

Meer berichten