Afbeelding

Afscheid en installatie Statenleden

Algemeen

LEEUWARDEN - Woensdagochtend 22 januari namen Marijke Roskam (PvdA) en Dennis de Calonne (ChristenUnie) afscheid als lid van Provinciale Staten. Dit gebeurde tijdens de Statenvergadering. Tevens werden deze ochtend de vervangers beëdigd. Jan Walrecht komt in de plaats van Marijke Roskam en Lieuwe van der Pol neemt de plaats in van Dennis de Calonne.

Dennis de Calonne (38) uit Heerenveen was voorheen raadslid van de gemeente Smallingerland. Na acht jaar is hij overgestapt naar de provinciale politiek. Sinds maart 2019 was hij lid van de Provinciale Staten namens de ChristenUnie. Echter is de functie niet meer te combineren met zijn gezin en werk en heeft hij besloten om afscheid te nemen.

Marijke Roskam (37) uit Cornwerd stelde zich anderhalf jaar geleden kandidaat als lijsttrekker. Destijds werkte ze fulltime, maar sinds de komst van haar tweede zoontje valt het Statenlidmaatschap niet meer te combineren met het moederschap en haar andere baan.

De commissaris van de Koning heeft zowel Roskam als De Calonne toegesproken: "It gjit jimme goed", aldus drs. A.A.M. Brok. Na afloop zijn Jan Walrecht (70) uit Oudehaske en Lieuwe van der Pol (65) uit Woudsend geïnstalleerd door de commissaris van de Koning als nieuwe leden. Zij mogen vanaf nu plaatsnemen in de Statenzaal. Walrecht is gepensioneerd econoom en is sinds september 2019 commissielid. Van der Pol is sinds april 2019 commissielid van de Provinciale Staten. Hiervoor was hij 16 jaar raadslid in de gemeente Sneek en docent Applicatieontwikkeling (tot september 2019) aan de ROC Friese Poort.

Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 1 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 7 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws gisteren
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00