Afbeelding

Gedeputeerde Klaas Fokkinga geïnstalleerd

Algemeen

LEEUWARDEN - Woensdagochtend 22 januari is de 66-jarige Klaas Fokkinga (FNP) verkozen tot nieuw lid van Gedeputeerde Staten. De installatie vond plaats tijdens de Provinciale Statenvergadering. Klaas Fokkinga neemt het stokje over van FNP-er Johannes Kramer, de nieuwe burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Klaas Fokkinga uit Nes is de nieuwe gedeputeerde van de FNP. Fokkinga is echter niet op onbekend terrein. Zo was hij in de vorige periode Statenlid (2015-2019) en was hij raadslid in de voormalige gemeente Dongeradeel (2010-2015) voor de FNP. Fokkinga neemt onder voorbehoud de portefeuilles van Kramer over. Onder meer over landbouw, leefbaarheid, wonen, plattelandsbeleid, erfgoed, breedbandinternet en Holwerd aan Zee.

Als oud-Statenlid is Fokkinga zeker thuis in deze onderwerpen. De defenitieve verdeling van portefeuilles wordt later bekendgemaakt.
Naast zijn politieke interesse houdt Fokkinga zich ook bezig met het onderwijs. Zo was hij voorheen directeur van diverse basisscholen. Daarnaast heeft hij in 2011 het onderwijsadviesbureau Interprimair opgericht. Interprimair is gericht op het leren van vreemde talen in het buitenland, onderwijsprojecten en internationalisering in het onderwijs.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 7 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46