Afbeelding

Thomas, student aan NHL Stenden, brengt een eigen spel op de markt

Algemeen

LEEUWARDEN - Filthy Kings, zo heet het spel dat Thomas Corte heeft bedacht. In het spel ben jij de koning van een koninkrijk en moet je zo snel mogelijk alle vervelende inwoners uitbannen naar de andere landen. Dit doe je door te liegen en te bedriegen: “Ik bedacht het spel toen ik niet kon slapen.”

Thomas houdt zelf enorm van spelletjes spelen met zijn vrienden, vooral van spelletjes waar je door te bluffen kan winnen. Eén van zijn favoriete spellen, Exploding Kittens, kwam op de markt door een succesvolle Kickstarter. Dat kan ik ook, dacht hij. “Als ik niet kan slapen spoken er allemaal ideeën door mijn hoofd. Die schrijf ik gelijk op en op een gegeven moment had ik een compleet spel bedacht.”

Thomas studeert Media & Entertainment Management aan NHL Stenden, maar het lukte hem maar niet om een tentamen te halen: “Ik probeerde het steeds weer, maar op één of andere manier lukte het maar niet om een voldoende op dat tentamen te scoren. Ik mocht hierdoor ook niet op stage en had zoveel vrije tijd dat ik dacht; nu ga ik mijn spel ook op de markt proberen te zetten.”

Ondertussen startte NHL Stenden met een pilot waardoor studenten ook konden stagelopen bij hun eigen onderneming. Thomas haalde het tentamen en greep die kans om verder te gaan met zijn spel. Net als zijn grote voorbeeld Exploding Kittens launchde hij op 7 januari zijn spel op Kickstarter. “Het is een mooi systeem, ik kan op voorhand mijn spel aan aanbieden aan mensen die het willen kopen en kan het geld gebruiken als startkapitaal.” Zodra hij zijn Kickstarter voltooid kan Thomas beginnen met productie. Het doel; 3000 euro, daar kan hij 500 spellen mee produceren.

Nu is Thomas vooral druk met het bezoeken van spellenverenigingen en spelwinkels, zoals ook Spellekijn in Leeuwarden. “Er moet meer naamsbekendheid zijn zodat mensen ook daadwerkelijk mijn Kickstarter willen steunen.”

In het spel moet je als koning alle vervelende burgers uitbannen naar andere landen (de andere spelers). Een ronde begint bij het opleggen van één of meerdere kaarten van dezelfde vervelende burgers. De vervelende burgers zijn onderdanen die irritante, en herkenbare dingen doen, zoals stinkend voedsel eten in de trein of altijd op zoek zijn naar wifi. Het een is een kleine knipoog naar irritaties die iedereen wel eens heeft

Na het opleggen van één of meerdere kaarten moet de volgende speler dan van dezelfde vervelende burger ook één of meerdere kaarten opleggen. Omdat er van elke vervelende burgers maar vier kaarten zijn, moet je liegen, want een beurt overslaan kan niet. Als je tegenstander doorheeft dat je liegt, dan kan hij of zij dat zeggen. Was je inderdaad aan het bluffen, dan pak jij de stapel, loog je niet, dan is de stapel vervelende burgers voor degene die een valse beschuldiging deed. Door een bepaalde prijs te betalen kan je een beurt overslaan, maar je kan er een andere speler ook flink sterker mee maken, én heeft elke koning speciale krachten die je als voordeel kan gebruiken.

Benieuwd naar het spel? Op www.filthykingsgame.com kun je meer over het spel lezen en de Kickstarter van Thomas steunen.

Afbeelding
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 1 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 7 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column gisteren
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46