Afbeelding
Foto: Guido Hibma

Kleinschalig Fries makelaarskantoor betrekt kantoor in Leeuwarden

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - De makelaars van G2 hebben al heel wat meegemaakt in hun kantoor in Franeker. Om nog dichter bij hun klanten te zijn hebben ze sinds dit jaar een nieuw kantoor; een geweldige bovenetage aan het Zuiderplein, uitkijkend over de prachtige stad Leeuwarden: "We wilden een plek waar mensen ons echt zouden vinden, waar we ze goed kunnen ontvangen en  ze op de beste manier van dienst kunnen zijn."

André Groen is één van de vier makelaars van G2 die nu met een kantoor actief is in Leeuwarden: "We voelen ons hier op onze plek. G2 Makelaars had al veel klanten in Leeuwarden, maar we wilden dichter bij ze in de buurt zitten. In ons nieuwe kantoor kunnen we echt de tijd nemen voor de klant, het kantoor in Franeker was niet voor iedereen even bereikbaar en herkenbaar. 

Natuurlijk hadden de makelaars ook een andere reden om zich te vestigen in de Friese hoofdstad: "Laten we eerst zeggen; Leeuwarden is een prachtige stad. Het bruist, het leeft, er zijn veel mensen, jong en oud, gezinnen en veel werkgelegenheid." Op het zuiderplein, de plek van het nieuwe kantoor zaten vroeger meerdere makelaars, maar de meeste zijn vertrokken naar locaties buiten het centrum. Voor G2 is voldoende ruimte hier, wij springen in het gat dat anderen (achter)laten.

De afgelopen jaren was de huizenmarkt al hectisch, maar volgens André gaat het nu echt goed: "Je ziet dat het over het algemeen vrij gemakkelijk is om een huis te verkopen, het probleem is juist om een goede woning te vinden. Zeker hier in Leeuwarden is de vraag groter dan het aanbod. Daarom zoeken wij veel in opdracht. We horen en zien vaak net iets eerder dat er iets leukt op de markt komt. Onze zoekers krijgen dan direct een berichtje dat we iets moois voor ze hebben."

Bij het kiezen van een makelaar weet je waarschijnlijk niet zo snel waar je op moet letten. Doen ze niet allemaal toch maar hetzelfde werk? Feitelijk wel, maar hoe jij, de klant, wordt behandeld, dat maakt het verschil. Je wilt iemand die jou echt kent; je wensen, je bedenkingen, de vragen die je hebt. Of je nu een huis gaat kopen of verkopen, nu of over een tijdje. Je wilt een betrouwbaar gezicht die jou écht verder gaat helpen. 

G2 Makelaars is een klein makelaarskantoor, zeker als je het vergelijkt met de grotere makelaars in Leeuwarden: "We zijn hier met zijn vieren. We hebben bewust geen binnendienst en geen receptie. Dat heeft vele voordelen; korte lijnen, lagere tarieven en als je een makelaar wilt spreken, dan heb je hem ook direct aan de lijn. Snel en correct antwoord op de vragen die je hebt, die ervaring geven we onze klanten."

De makelaars van G2 hebben allemaal een aantal eigen klanten in portefeuille. Hierdoor kennen ze hun klanten allemaal persoonlijk en dit schept een band: "Het contact tussen ons en de klant is altijd dichtbij; niet altijd letterlijk met wel gevoelsmatig. Hierdoor ontstaat een hogere kwaliteit van dienstverlening en ook vaak een beter resultaat."

Het bedrijf heeft ook geen enkele intentie om hun concept te veranderen: "Nee, we willen klein blijven. Er kan nog één makelaar bij in het team van Leeuwarden en dan zeggen we; zo is het goed. Als je bij ons op kantoor komt dan merk je direct dat er een goede sfeer heerst. We drinken elke ochtend koffie met elkaar en staan voor elkaar klaar. Alles om onze klanten op de beste manier te helpen."

Bij G2 Makelaars zijn ze niet alleen makelaars, maar ook ondernemers. Dat merk je in hun manier van zaken doen. Heb je om negen uur in de avond of in het weekend nog een vraag over het kopen van een huis, dan kun je altijd je makelaar bellen of appen: "Best veel van ons contact met klanten gaat via WhatsApp, omdat we weten dat sommige mensen dat fijn vinden. Je moet altijd tijd vrijmaken voor een telefoontje, maar een appje kun je beantwoorden wanneer het jou past. We merken dat veel klanten dat ontzettend fijn vinden, want zij hebben ook buiten kantoortijden vragen of ideeën. Het is alleen maar logisch dat wij daarvoor goed bereikbaar zijn."

Als je een huis gaat kopen, of je verkoopt je huidige huis omdat je wilt verhuizen, dan wil je een goed gevoel hebben bij de makelaar. Je wilt iemand die jouw eigen wensen het belangrijkste vindt: "Sommige mensen vinden bijvoorbeeld een open dag vreselijk. Ze wonen al jaren in hetzelfde huis en om wat voor reden dan ook moeten ze daar weg. Dat is van zichzelf al erg vervelend en dan moet je je eigen huis ook nog openstellen voor allemaal vreemden. Wij snappen heel goed dat niet iedereen dit prettig vindt. Dit doen wij graag anders en nemen voor zowel de verkoper als de potentiële kopers meer tijd zodat alle partijen een goed gevoel overhouden aan de verkoop.

G2 Makelaars begon in Franeker als 'underdog'. Veel andere makelaars zagen het als eendagsvlieg, maar inmiddels is hun persoonlijke aanpak succesvol gebleken. Mensen die op zoek zijn naar een woning of hun huis willen verkopen zijn altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek met één van hun makelaars. Maak kennis met de sympathieke en betrokken aanpak van G2 Makelaars.

G2 Makelaar l Zuiderplein 23A l 8911 AN l Leeuwarden
G2 Makelaar l Voorstraat 82 l 8801 LE l Franeker

www.g2makelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 16 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00