Afbeelding
Foto: Marja Riedstra

De open dagen komen er weer aan

Algemeen

LEEUWARDEN - Een spannende tijd breekt aan voor de groep 8 scholieren. Over een aantal maanden begint de volgende stap in de schoolloopbaan. De komende weken staan dan ook in het teken van de Open Dagen op de verschillende scholen die deel uit maken van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noord-Fryslân.

Comenius
De Open Dag van CSG Comenius is op vrijdag 7 februari vanaf 15.30 uur. CSG Comenius heeft in Leeuwarden op dit moment zes locaties en deze zijn allen geopend tijdens de Open Dag. Aan de rand van het Zamenhofpark is Comenius Zamenhof met het onderwijsaanbod VMBO (basis, kader en gemengde leerweg) en het Praktijkonderwijs gevestigd. Comenius Esdoorn (Esdoornstraat) is een gemoedelijke locatie waar de mavo gevolgd kan worden. Tussen Zamenhof en Esdoorn staat Comenius @Forum. Een eigentijdse school waar op vernieuwende wijze les wordt gegeven op mavo, havo en atheneum niveau.

Comenius Mariënburg bestaat uit drie locaties. De eerstejaars havo en atheneum gaan naar Klein Mariënburg (Knoopstraat) en de vijfde- en zesdejaars atheneum volgen lessen op de Mariënburg Academie. De tweede-, derde-, vierdejaars havo en/of atheneum en de eindexamenkandidaten van havo krijgen onderwijs op Mariënburg, gelegen net buiten het centrum Achter de Hoven.

CSG Ulbe van Houten – Comenius Sint Anne
Gevestigd in het spiksplinternieuwe gebouw Campus Middelsee is CSG Ulbe van Houten. Niet alleen het gebouw is uniek, ook de "Ulbe" is voortdurend bezig met het onderwijs te vernieuwen. In Sint Annaparochie kun je onderwijs volgen op VMBO BL, KL en GL, mavo en havo/atheneum-niveau. Op 5 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur opent CSG Ulbe van Houten haar deuren voor iedereen.

Beyers Naudé
Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé is een zelfstandig gymnasium met ongeveer 530 leerlingen. De school biedt uitdagend onderwijs in een kleinschalige, veilige leeromgeving. De Open Dag van Beyers Naudé is op 29 januari vanaf 16.00 uur en op 11 februari vanaf 19.00 uur.


 

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00