zaterdag 8 augustus, 2020 04:24
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Succesvol nieuw initiatief: concerten in de Lutherse Kerk van Leeuwarden

Uitblazen in de Oosterstraat

Eind vorig jaar vond voor het eerst een Oosterstraatconcert plaats in Leeuwarden. Het initiatief slaat aan: een goed gevulde Lutherse Kerk op zaterdagmiddag en enthousiast (en soms zelfs ontroerd) publiek.

Op zaterdagmiddag 25 januari 2020 om 16.30 vindt in de Lutherse Kerk aan de Nieuwe Oosterstraat het tweede koorconcert in deze concertserie plaats.

De concerten bieden een stukje bezinning en gelegenheid om even uit te blazen met koor- & instrumentale muziek na een week werken of een middag winkelen, als opmaat voor de zondag.

Historische & culturele inspiratie

Al in de 17de eeuw bestond er in Duitsland een traditie van concerten voor zakenlui op de vooravond van marktdagen. In 1673 gebruikte de componist Dietrich Buxtehude de term Abendmusiken voor het eerst voor de concerten die hij op de donderdagavond organiseerde in de Marienkirche in Lübeck.

In deze bijzondere traditie geeft het Vocaal Ensemble Canticum Novum o.l.v. Jannie de Groot nu een concert op 25 januari a.s., met (toepasselijk) muziek uit de Duitse barok, o.a. van J.S. Bach, Telemann en Pachelbel. De koorwerken worden afgewisseld door instrumentale werken voor orgel en cello.

OOSTERSTRAATCONCERT 25 januari 2020

Lutherse Kerk, Oosterstraat, Leeuwarden
Tijd: 16.30-17.15
Uitvoerenden: Vocaal Ensemble Canticum Novum o.l.v. Jannie de Groot
Anne Vos-Van Dijk, cello & Roelof van Luit, orgel
Muziek uit de Duitse barok van o.a. J.S. Bach, Telemann en Pachelbel
Toegangsprijs € 8,00 (jeugd onder de 16 jaar gratis).
Na afloop gratis drankje-met-iets-erbij.

Volgende concerten in de serie OOSTERSTRAATCONCERTEN: 28 maart, 30 mei en 28 november 2020

Meer berichten