maandag 6 april, 2020 16:23
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto Dico de Klein /It Fryske Gea

Wandelen door een landschap van winter op de kwelder

Hallum – Aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Kom hier genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur! Alhoewel de vogels die hier overwinteren genoeg lawaai aan hun kont hebben, dus echt stil zal het niet zijn. Zorg wel dat je goed in vorm bent, want deze wandeling is voor gevorderden.

Wanneer? Zondag 19 januari van 13.00 – 16.00 uur. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- (t/m 12 jaar €2,-).

In de winter zijn in deelgebied het Noarderleech veel wintergasten te vinden, vooral ganzen zijn er in overvloed. Duizenden rotganzen en brandganzen zoeken hier naar voedsel. Van de rotganzen verblijft soms wel een vijfde deel van de totale wereldpopulatie in dit gebied. Deze vogelsoorten komen speciaal naar Fryslân. Ze broeden in noordelijk gelegen streken en komen bij ons overwinteren. Noord-Fryslân Bûtendyks is één van Europa's grootste kwelders. Wie weet zien we tijdens onze wandelexcursie wel roofvogels, zoals de smelleken en de slechtvalk. De slechtvalk is werelds snelste vogelsoort, tof hè! Er wordt wel gediscussieerd over de topsnelheid, de meningen variëren van 200 tot 260 km/h! De kluten, krombekstrandlopers, zwarte ruiters, rosse grutte en nog veel meer steltlopers zijn in de winter van de partij. Kom jij ze allemaal bekijken?

Agenda:
Excursie: Wandelen door een landschap van winter op de kwelder
Datum: Zondag 19 september van 13.00 – 16.00 uur
Locatie: Natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas
en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-)
Opgave: uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten
of 0511 – 53 96 18.
Meer berichten