een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel, jetse batelaan
een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel, jetse batelaan

Filosofische jeugdvoorstelling (…..) naar Leeuwarden

Algemeen

LEEUWARDEN - Op woensdag 22 januari staat (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Deze internationale coproductie voor jongeren van Theater Artemis, Mousonturm en Ruhrtriënnale is op moment op tournee in de Belgische en Nederlandse theaters tot en met 30 januari 2020.

Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: "Is this the real life? Is this just fantasy?" Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen?
Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?

Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte? Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.

(…..) werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019. De jury noemt de voorstelling:"een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart".

Stadsschouwburg de Harmonie
Woensdag 22 januari om 19:30
Kaarten via: https://harmonie.nl/agenda/theater-artemis/50310

Regie Jetse Batelaan Spel Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen Muziek Les Trucs: Toben Piel, Charlotte Simon Decor Theun Mosk Kostuums Eva Koopmans Dramaturgie Marcus Droß, Anna Wagner Regie-assistentie Janna Pinkser

Coproductie Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020 Onderdeel van Frankfurter Positionen 2019 Ondersteund door het Hessische Ministerie van Wetenschap en Kunst, Dutch Performing Arts en Brabant C

Jetse Batelaan is winnaar van de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië 2019. Ter waardering en ondersteuning van zijn internationale werk heeft Jetse Batelaan ook de prijs van het Internationale Theater Instituut Duitsland (ITI) toegekend gekregen. De prijsuitreiking vindt plaats in mei 2020 tijdens het openingsweekend van het ITI-festival Theater der Welt in Düsseldorf.

een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel, jetse batelaan
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 1 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 23 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 27 mrt, 12:46