Talent TeamNL doet met 15 sporters mee aan de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne die vandaag van start gaan en tot woensdag 22 januari duren. De ploeg van chef de mission Marianne Timmer bestaat uit zeven ijshockeyers, een snowboarder, drie shorttrackers en vier schaatsers. In totaal komen 1872 talentvolle sporters uit 79 verschillende landen in actie. ">
dinsdag 4 augustus, 2020 01:43
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: teamNL

Talent TeamNL klaar voor Jeugd Olympische Spelen

Talent TeamNL doet met 15 sporters mee aan de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne die vandaag van start gaan en tot woensdag 22 januari duren. De ploeg van chef de mission Marianne Timmer bestaat uit zeven ijshockeyers, een snowboarder, drie shorttrackers en vier schaatsers. In totaal komen 1872 talentvolle sporters uit 79 verschillende landen in actie.

Twee vlaggendragers
De openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen wordt op twee plaatsen gehouden. In Lausanne en St. Moritz, waar de langebaanschaatsers in actie komen. Talent TeamNL wordt op beide locaties aangevoerd door een vlaggendrager. In Lausanne heeft ijshockeyster Kimberly Collard de eer. In St. Moritz zwaait schaatser Myrthe de Boer met de Nederlandse driekleur.

Chef de mission Marianne Timmer over Kimberly Collard: "Kimberly is een getalenteerde ijshockeyster. Ze is pas 15 jaar, maar klopt nu al op de deur van het nationaal damesteam. Ze is een voorbeeld voor andere jonge sporters, binnen het ijshockey en daarbuiten." En over de 17-jarige Myrthe de Boer: "Myrthe is een verbindende factor in de groep. Ze is vrolijk, spontaan en legt makkelijk contact, ook met buitenlandse rijders. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kimberly en Myrthe de andere sporters van Talent TeamNL mee op sleeptouw nemen en Talent TeamNL en Nederland bij de openingsceremonie goed op de kaart zetten."

Olympische noviteiten
Bij de Jeugd Olympische Spelen zien we dat het IOC nieuwe concepten uitprobeert. Ook deze editie heeft enkele bijzondere noviteiten. Zo is het aantal van 1872 deelnemers in Lausanne een record. Het is 40% meer dan de vorige keer. Dit is mogelijk door het 'two wave-concept'. Sporters zijn niet de hele periode bij het evenement aanwezig, maar alleen in de week dat ze zelf actief zijn. Ook uniek is dat dit het eerste genderneutrale winter olympische evenement is. Het aantal jongens is net zo groot als het aantal meiden dat meedoet. Tot slot staan er, naast de gebruikelijke olympische wintersporten, enkele nieuwe onderdelen op het programma. Dat is de noordse combinatie voor meisjes, de vrouwendubbel bij het rodelen, 3x3 ijshockeycompetitie voor internationaal gemengde teams, big air skiën, big air snowboarden en ski mountaineering.

De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) georganiseerd. In het Zwitserse Lausanne nemen talentvolle sporters van 14 tot 18 jaar oud deel.
TeamNL ziet de Jeugd Olympische Spelen als een gelegenheid voor Nederlandse sporters om voor het eerst op olympisch niveau te acteren als onderdeel van hun reis naar de top. Het is een uniek leermoment in de sportieve ontwikkeling.

Talent TeamNL
· Schaatsers: Myrthe de Boer, Sebas Diniz, Isabel Grevelt en Remo Slotegraaf
· Shorttrackers: Jenning de Boo, Diede van Oorschot en Michelle Velzeboer
· Snowboardster: Melissa Peperkamp
· IJshockeyers: Sanne Claessens, Kimberly Collard, Iris van Houten, Roos Karst,
Ryan Kölgen, Corné van Stuijvenberg en Dylan Wesseling

Volg Talent TeamNL
Volg #TalentTeamNL en #onzereis. Ook te vinden via:
Twitter teamnltweets
Insta teamnlinsta
Facebook EchtTeamNL
Website www.teamnl.org

Hier vind je een overzicht van de sporters van Talent TeamNL en hun wedstrijdschema.
competitieprogramma Talent TeamNL.pdf
Talent TeamNL YOG Lausanne 2020.pdf
 

Meer informatie over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op www.nocnsf.nl/lausanne2020 en www.lausanne2020.sport.
 

Meer berichten