Afbeelding

Prestatieafspraken 2020 vastgesteld

Algemeen

Voor het vijfde opeenvolgende jaar hebben de gemeente, de corporaties WoonFriesland en Elkien en de huurdersorganisaties Nieuw Elan en De Bewonersraad prestatieafspraken vastgesteld. De samenwerking in het domein van de volkshuisvesting omvat onderwerpen als betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Wonen en zorg is ook een belangrijk terrein waar partijen elkaar dagelijks vinden.

Investeringen in woningvoorraad en leefbaarheid

De beide corporaties hebben voor 2020 voor circa € 70 miljoen aan plannen voor nieuwbouw, onderhoud, woningverbetering en leefbaarheid. Hiermee wordt ook in 2020 weer fors geïnvesteerd in de woningvoorraad in de gemeente Leeuwarden. Partijen gaan gezamenlijk verder met de planvorming over hoe de woningvoorraad uiteindelijk CO2 neutraal is te krijgen. Via de wijkenaanpak wordt extra inzet vrijgemaakt in een aantal wijken waar dit nodig is.

Sociaal domein

Er is een groeiende groep kwetsbare huurders. Om kwetsbare huurders zelfstandig te laten wonen is het nodig dat zorg of maatschappelijke begeleiding goed geregeld wordt. Dit vraagt om een nauwe samenwerking tussen partijen, waarbij ook andere zorg- en maatschappelijke organisaties nodig zijn.

Nieuwe blik op volkshuisvesting

Sinds een aantal jaren is de (sociale) woningmarkt fors in beweging. Dit vraagt van partijen om een nieuwe, omvattende blik op de opgaven van de volkshuisvesting voor de komende tijd. Aan deze volkshuisvestingsvisie wordt nu gewerkt en wordt in de loop van 2020 door de gemeenteraad vastgesteld.

Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws gisteren
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Het team van Albert Heijn Camminghaburen
Albert Heijn Camminghaburen wordt vernieuwd Verhalen uit de buurt 21 apr, 09:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00