Afbeelding
Foto: de Basuin

Eetcafé de Basuin: heerlijk eten in huiselijke sfeer

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Eetcafé de Basuin is het enige overgebleven buurtcafé van Leeuwarden. Laat u verwennen met heerlijk eten, vers gehaald bij de lokale groenteboer, bakker en slager en geniet, samen met al uw familie, vrienden of collega's van de ongedwongen en gemoedelijke sfeer van De Basuin.

Twee jaar geleden veranderde Arjo Valk het cafetaria in de wijk Huizum West in een gezellig eetcafé met een volledige kaart. Voor de heerlijkste vlees-, vis- of vegetarisch gerechten kunt u bij Eetcafé de Basuin terecht. "We staan bekend om onze goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor elke beurs is er wat lekkers te eten bij ons," vertelt Arjo. De gerechten bestaan uit verse producten die gehaald worden bij de lokale groenteboer, bakker en slager: "We vinden het belangrijk om te laten zien waar we in geloven.

Het eetcafé straalt een huiselijke sfeer uit. Het knus ingerichte terras, waar nu de open haard gloeit, nodigt uit tot een hapje en een drankje. "We hebben een kleinschalig restaurant en willen dat iedereen zich thuis voelt. Bij ons is er een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Oma's en opa's komen met hun kleinkinderen wat eten en spelletjes spelen, mensen vieren hun verjaardag of presenteren hun nieuwe boek." Eetcafé de Basuin is tevens af te huren voor vergaderingen, verjaardagen, boekpresentaties en andere zaken.

Naast heerlijk eten kunt u bij Eetcafé de Basuin ook terecht voor een gezellige avond met activiteiten. Elke maand kunt u laten zien wat voor kennis u in huis heeft tijdens de pubquiz en daarnaast is er af en toe live-muziek te horen. 8 december is er zelfs theater (Melvin van Eldik, blauwe kiepen). Tijdens de kerst is er een uitgebreid menu dat u kan vinden in deze krant.

Komt u ook een keer genieten van het heerlijke eten en de ongedwongen sfeer van Eetcafé de Basuin?

Nieuwe Hollanderdijk 1
Leeuwarden

www.basuin.nl

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 3 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 9 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46