dinsdag 22 september, 2020 10:37
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Kinderen en oudere amateurs spelen op 10 dec tegen vereenzaming ouderen

LEEUWARDEN - Kinderen Podiumschool spelen samen met oude amateurspelers voorstelling op bijeenkomst tegen vereenzaming.

Lenie Vrieswijk organiseert al voor het vierde jaar in Leeuwarden een bijeenkomst voor ouderen tegen eenzaamheid. Een gezellige middag en avond met allerlei vermaak, hapjes en drankjes voor ouderen. De laatste jaren komen daar maar liefst tachtig ouderen op af.

Dit jaar hebben 23 leerlingen van de Podiumschool samen met vijf oudere amateurspelers (de oudste is al in de tachtig) vier korte scènes gemaakt, speciaal voor deze bijeenkomst voor ouderen tegen vereenzaming. Een scène gaat over twee opa's die volgens de kleinkinderen, allebei de beste opa zijn. Een scene waarbij oma in het oude fotoalbum kijkt en de beelden tot leven komen. Uiteraard ook een scène over de organisatie van een feestje door de kleinkinderen voor oma. Maar of het lukt is de vraag. En uiteindelijk raken ze oma ook nog een keer kwijt.

Het betreft hier een besloten bijeenkomst.

Op de Podiumschool krijgen kinderen en jongeren theaterlessen waarbij zowel de theatrale ontwikkeling als ook de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal gesteld wordt. De docenten van de Podiumschool zien het als hun taak om de leerlingen op beide vlakken boven zichzelf uit te laten stijgen en te laten 'stralen'.

Het optreden van de Podiumschool kinderen en de oud amateurspelers zal plaatsvinden op 10 december tussen 17.30 en 18.00, locatie kantine VV Leovardia

Voor meer informatie ga naar www.podiumschool.nl

Meer berichten