winnaar passieprijs 2019 Stef Verhagen (fotografe Natalia Balanina, foto eigendom Amaryllis)
winnaar passieprijs 2019 Stef Verhagen (fotografe Natalia Balanina, foto eigendom Amaryllis)

Vrijwilligers maken het verschil en worden gewaardeerd

Algemeen

Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Een uitgelezen kans voor vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Dit kan met een cadeautje, een feest, een uitstapje, maar ook een kaartje met een compliment is een mooi gebaar.

Vrijwilligerswerk Amaryllis laat ook dit jaar deze dag ook niet ongemerkt voorbij gaan. Vrijwilligersorganisaties worden ondersteunt met diverse PR activiteiten en materiaal. Daarnaast zal onder het mom van de slogan als vrijwilliger ben je goud waard op diverse plaatsen in de gemeente een kleine attentie aan voorbijgangers worden uitgedeeld.

Meer dan de helft van de Leeuwarders zet zich al vrijwillig in. "De attentie is een blijk van waardering voor deze vrijwilligers. Voor de inwoners van de gemeente die nog niet bekend zijn met vrijwilligerswerk is het wellicht een eerste stap om zich juist te gaan verdiepen in de vele mogelijkheden" aldus Roos van der Meer van Vrijwilligerswerk Amaryllis.

Op 7 december is tevens het startschot voor het nomineren van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Een initiatief van het ministerie van VWS welke jaarlijks deze prijzen uitgereikt om vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten.

Lokale organisaties, projecten of burgerinitiatieven die het verschil maken in de gemeente Leeuwarden én Leeuwarder vrijwilligers, die van onschatbare waarde zijn voor een project, initiatief of organisatie kunnen tot en met 8 januari worden voordragen via SamenLeeuwarden.nl.

Dit jaar heeft de door de gemeente Leeuwarden genomineerde Stef Verhagen de landelijke passieprijs gewonnen voor zijn vrijwillige inzet bij TOF vakanties. Vorig jaar heeft Leeuwarder burgerinitiatief 'De grootste gehaakte deken' landelijk de publieksprijs in de categorie 'lokaal' in de wacht weten te slepen.

Amaryllis
Zuidvliet 620
8921 EZ Leeuwarden
06 10 98 97 59
058 303 04 00
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 1 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 7 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws gisteren
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00