Afbeelding

Primeur in Friesland: de Leeuwarder Zwaluwen start met De Derde Helft

Algemeen

LEEUWARDEN - maandagmiddag 9 december start De Derde Helft bij voetbalvereniging CSV de Leeuwarder Zwaluwen in Leeuwarden. De sportvereniging in Leeuwarden lanceert als eerste club in de regio Friesland het programma De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. In Leeuwarden wordt binnen De Derde Helft samengewerkt tussen Stichting Sportwijk Nijlân, CSV de Leeuwarden Zwaluwen en Cambuur Verbindt. Ook LOS (de Leeuwarder Onafhankelijke Seniorenvereniging) verleent hierin haar medewerking. Maandag 9 december wordt De Derde Helft feestelijk geopend in het clubhuis van de Leeuwarder Zwaluwen. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een kop koffie en een kennismaking en/of deelneming aan een tal van activiteiten zoals darten, sjoelen, schaken, dammen, klaverjassen en allerlei bordspelen. Leeuwardens entertainer Ritsko van Vliet verzorgt een optreden. De toegang is vrij.

De Derde Helft Kerstdiner

Vanaf maandag 9 december organiseren ouderen wekelijks De Derde Helft in het clubhuis tussen 13.30 en 16.00 uur. Zo staan op maandag 16 december naast de eerder genoemde activiteiten het maken van kerststukjes op het programma en is er live muziek uit de jaren '50 en '60. Op dinsdag 24 december wordt De Derde Helft eenmalig in het Cambuur Stadion georganiseerd. Daar vindt een kerstdiner plaats met live muziek, bingo en diverse sprekers. Aanmelden voor het kerstdiner kan tijdens De Derde Helft op 9 en 16 december of via 0582-2963300 / info@cambuurverbindt.nl.

Nieuwe ontmoetingsplaats voor ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma's ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgt het fonds er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook dat zij sociaal actief blijven. Het doel van De Derde Helft is om 55-plussers de komende twee jaar te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij de Derde Helft. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Ouderenfonds startte ruim 5 jaar geleden met het stimuleren van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving middels het programma OldStars walking football, een aangepaste spelvorm voor 55- plussers waarbij niet gerend mag worden. Inmiddels biedt OIdStars meerdere aangepaste sporten aan voor ouderen en sluit de Derde Helft hier naadloos op aan.

Voor wie is De Derde Helft?

Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de ouderen profijt van de Derde Helft.

Lancering De Derde Helft in Clubhuis CSV de Leeuwarder Zwaluwen:

De lancering vindt plaats bij voetbalvereniging CSV de Leeuwarder Zwaluwen in de nieuwe sporthal in Nijlân. Adres: Middelzeelaan 18, 8932 AK, Leeuwarden. U bent vanaf 13:30 van harte welkom.

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 2 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00