vrijdag 10 juli, 2020 11:21
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Nieuwe tandarts bij Tandheelkundig Centrum

Het Tandheelkundig Centrum heeft sinds 1 september een nieuwe tandarts in de persoon van Gulcan Kurt. Op dinsdagen werkt ze op de locatie aan de Molkenkelder 2 in de wijk Techum en op woensdagen op de locatie aan de Wiardaplantage 3 in de wijk Zuiderburen. Tandarts Luís is naar Den Haag gegaan om daar verder te gaan in zijn vakgebied.

Tandarts en praktijkeigenaar Reza Abdollahi is gebleven, net als Rosalina Sanchez Vidal. Rosalina werkt al vijf jaar voor het tandheelkundig centrum, Reza sinds 2013 toen hij er eigenaar van werd. Het tandheelkundig centrum bestaat uit drie tandartsen, vier mondhygiënisten, een preventie assistente, 6 gewone assistentes en drie baliemedewerksters. In Zuiderburen heeft het zes behandelkamers, in Techum één.

Gecertificeerd als 'Lieve Tandarts'
Praktijkmanager Rita Vijgeboom werkt veertien jaar bij het bedrijf dat vijftien jaar geleden is gestart, vlakbij de huidige locatie in Zuiderburen. Dat doet ze nog altijd met veel plezier en inzet. "Wij zijn niet voor niets gecertificeerd voor de organisatie 'De Lieve Tandarts'. Dat betekent dat wij aardig zijn voor de mensen die zich bij ons laten behandelen, zoveel mogelijk pijnvrij behandelen en extra aandacht besteden aan mensen die angstig zijn en bang voor de tandarts."

Binnen het team van medewerkers is de sfeer bovendien ook goed. Ze delen dezelfde klantvriendelijke passie en passie voor een mooi en gezond gebit. "Wij behandelen mensen graag zoals wij zelf ook behandeld zouden willen worden."

Kinderen tot achttien jaar gratis
Rita vindt het belangrijk te melden dat kinderen tot achttien jaar gratis behandeld worden. Bij een grote groep mensen is dat niet bekend. Kinderen tot achttien jaar zijn automatisch meeverzekerd als de ouders een basisverzekering hebben, pas vanaf je achttiende moet je zelf je eigen zorg regelen en je eigen verzekering afsluiten.

"Omdat veel mensen helaas denken dat ze voor de kinderen ook moeten betalen, missen we een grote groep", zegt Rita. Bij kinderen is preventie bijvoorbeeld erg belangrijk. Als ze te lang met problemen rondlopen worden de herstelwerkzaamheden veel ingrijpender dan wanneer je er in een vroeg stadium bij bent.

Neemt nieuwe patiënten aan
Het Tandheelkundig Centrum kan nog altijd nieuwe patiënten aannemen. De tandartsen zijn vooruitstrevend en gebruiken de nieuwste technieken. Naast algemene tandheelkunde kun je er ook terecht voor Cerec 3D techniek (een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties zoals kronen, inlays, onlays en facings worden vervaardigd), tanden bleken met Philips Zoom, implantologie, gebitsprothese, klikgebit, orthodontie en mondhygiëne behandelingen.

Gratis parkeren voor de deur
Gratis voor de deur parkeren in de makkelijk bereikbare wijk Zuiderburen is ook een 'selling point' voor het tandheelkundig centrum. De praktijkmanager: "We zitten hier prima, in dit verzamelgebouw zitten ook andere op de gezondheid gerichte bedrijven. Wij zijn een zelfstandig tandheelkundig bedrijf, zijn geen onderdeel van een landelijke keten en dat bevalt ons goed." Met zeven behandelkamers, moderne apparatuur en klantvriendelijke medewerkers heeft het Tandheelkundig Centrum het goed voor elkaar.

Meer berichten