vrijdag 10 juli, 2020 10:28
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Melvin van Eldik: “Havana Blues & Indische Lente” op zondag 22 december

KOARNJUM - "HAVANA BLUES-INDISCHE LENTE" is de titel van een solovoorstelling van muzikant/dichter Melvin van Eldik met verhalen, liedjes en gedichten.

Het programma begint met een geschiedenis over zijn spirituele reizen door exotische landen, waarbij hij op zoek is naar het Gouden Ei van 'de tukkel', zijn zelfbedachte imaginaire vogel. Het Ei zou antwoord kunnen geven op alle levensvragen. Het proces dat hij doormaakt om het doel te bereiken is minstens even belangrijk als het bereiken van het doel zelf.

'HAVANA BLUES' is een reisverhaal over een roadtrip op Cuba met een drietal excentrieke dames: salsa dansen, oude Amerikaanse auto's, mohitococktails en.....de blues. De ik-figuur verdrinkt regelmatig in een magisch realistisch schilderij, 'speelt' een hoofdrol in een 'film noir' vol melancholie, ontgoocheling, vervreemding, dubbelzinnigheid, schuld en paranoia.

Ten slotte vertelt Melvin over zijn muzikale roots, die via de oude akoestische gitaar van zijn vader in Surabaya (Indonesië) liggen. Al spelend op deze gitaar op de veranda van zijn ouderlijk huis, veroverde Melvins vader als jongeman het hart van zijn moeder, die vaak langs kwam wandelen: "I can't give you anything but love...baby", een bekende hit van jazz zangeres Ella Fitzgerald.

Deze gitaar werd meegenomen naar Nederland. Op zijn 10e jaar leerde Melvin zijn eerste akkoorden op dit inmiddels bejaarde instrument. Het resulteerde destijds in zijn allereerste optreden: met zijn vader op het podium van muziekcentrum ZALEN SCHAAF te Leeuwarden. Ook legt hij uit, aan de hand van een paar voorbeelden met een kleine demonstratie, wat nu precies 'indo-rock' inhoudt. Verder vertelt hij over de belangstelling van personen met een Indische achtergrond voor country & western muziek, waarbij zanger Jim Reeves niet wordt vergeten.

Agenda

Huiskamertheater De Wier – Koarnjum

De Wier 5

9056 PM Koarnjum

Aanvang: 15.00 uur, deur open 14.30 uur

Toegang: €10,-

Reserveren verplicht op 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Toegang alleen na aanmelding via tel. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Annuleren is mogelijk, maar dan wel drie dagen voor dit evenement.


 

Meer berichten