zaterdag 11 juli, 2020 16:09
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: P.H.de Koster

"Risata Kwartet" Klassiek kerstconcert in de Nicolaaskerk

KOARNJUM - i.s.m. huiskamertheater De Wier in Koarnjum en de Plaatselijke Commissie Jelsum Koarnjum. Risata is een nieuw opgericht strijkkwartet dat bestaat uit vier jonge, enthousiaste maar vooral ook ambitieuze musici. De leden hebben elkaar destijds ontmoet in het Frysk Jeugd Orkest, waar de passie voor muziek maken werd gedeeld. Deze geweldige passie wordt nu losgelaten op het spelen in de kleine bezetting van Risata!

Risata betekent 'lachend' en dat is dan ook het uiteindelijke doel van deze muzikanten:  het hebben van plezier door met elkaar te spelen en juist dat plezier over te brengen vanaf een podium naar het publiek toe.

"We dagen onszelf graag uit door bijvoorbeeld onwijs romantische klassieke muziek af te wisselen met pop- en Balkan nummers, die speciaal voor onze bezetting worden gearrangeerd."

Het gevarieerde programma maakt dat dit kwartet op bruiloften kan spelen, huiskamerconcerten kan verzorgen, kerken kan voorzien van een avondvullend (kerst)programma of in een cafeetje stemmige achtergrondmuziek kan spelen, maar zo stond het Risata Kwartet bijvoorbeeld ook op een catwalk in het Rijksmuseum in Amsterdam…

Met de afwisseling in zowel het programma als de concertlocaties blijft dit ensemble zich vernieuwen en vermaken, een boeiend muzikaal schouwspel voor het publiek, zeker richting de kerst.

De bezetting voor dit kerstconcert:

Sander Prins - Viool

Douwe Nauta - Viool

Mart Koek - Altviool

Heleen de Jonge - Cello

Agenda:

Datum: Zondagavond 15 december 2019

Aanvang: 20.00 uur, deur open 19.30 uur, entree p.p. €15,-

Locatie: Nicolaaskerk

De Wier 7

9056 PM Koarnjum

Toegang alleen na aanmelding  via tel. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Annuleren is mogelijk, maar dan wel drie dagen voor dit evenement.

Meer berichten