Afbeelding

Earste eksimplaar fan ‘It Grutte Foarlêsboek II’ yn ûntfangst naam troch Aart Staartjes

Algemeen

Bij de Afûk is afgelopen zaterdag 9 november het tweede deel van 'It Grutte Foarlêsboek' verschenen. In het boek staan meer dan zestig verhaaltjes, liedjes en gedichtjes voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het eerste exemplaar werd te midden van zo'n 175 belangstellende vaders en moeders in ontvangst genomen door bekend Sesamstraat-acteur Aart Staartjes.

Het boek blijkt een succes te zijn, diezelfde dag ging al 10% van de oplage van 2000 stuks de deur uit. Eind 2018 werd een oproep gedaan aan alle (beginnend) schrijvers en illustratoren van Fryslân om een bijdrage in te sturen voor de nieuwe editie van het voorleesboek. Er werd massaal gereageerd, in totaal hebben zo'n 166 mensen werk ingestuurd. Een tekstredactie bestaande uit Tjitske van Dijk, Hermien van der Meer en toekomstig Berneboeke-ambassadeur Lida Dykstra beoordeelde de teksten en bood sommige schrijvers hulp bij het verbeteren van hun werk. Illustrator Marijke Buurlage zorgde voor de beeldredactie.

Ter ere van het 10-jarig jubileum van het tijdschrift én online platform heit&mem werd afgelopen zaterdag een feestje gehouden voor Friese ouders. Op het feest kreeg de Dronrijpster acteur Aart Staartjes het eerste exemplaar overhandigd. Meneer Aart had ook nog wel een aantal tips voor alle voorlezende ouders: "Je moet je niet aanstellen en geen rare dingen doen, dat vinden kinderen niet leuk. Ouders die andere stemmetjes opzetten vinden ze ook niet leuk. Ja, je moet heel gewoon doen."

'It Grutte Foarlêsboek II' is te krijgen in de Afûk-winkel of via websjop.afuk.frl.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 23 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00