dinsdag 2 juni, 2020 00:04
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Leerlingen van Campus Middelsee hebben oplossing voor het stikstofprobleem

Leerlingen van klas 3 hebben een mogelijke oplossing voor de stikstofproblemen. In het kader van "geen woorden maar daden" zijn ze aan de slag gegaan om hun leefomgeving co2 neutraal te maken.

Wij denken dat de meeste mensen in de toekomst niet meer een eigen auto hebben, zegt Mats. Iedereen maakt gebruik van beschikbare voertuigen die zelfrijdend en zelf hun energie zelf opwekken door speciaal ontwikkelde verf. Deze verf is in staat om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Er is een speciale app waarin je aangeeft op welk moment je wil worden vervoerd, en waar een voertuig terecht moet komen. Het grote voordeel hiervan is, dat parkeerplaatsen kunnen worden ingeruimd voor meer groen. Ook zullen de wegen smaller worden wat weer zorgt voor extra groenstroken. Het gehele plan zal worden gepresenteerd tijdens de Regio Finale  van de Lego League in Leeuwarden.

Woensdag 20 november zal de schoolfinale zijn van de First Lego League op de Campus Middelsee. Hier zullen meer dan 25 teams strijden om de felbegeerde finale plekken. Het onderwerp is dan ook dit jaar : City Shaper. Vanaf 19.15 uur  strijden de teams met hun robots op de speciale tafels. Ook gaan de leerlingen allemaal hun plan presenteren waarmee ze hun leefomgeving beter gaan maken.

Wilt u weten hoe ons dorp en de steden er in de toekomst uit gaat zien? Kom gerust langs op de Campus Middelsee bij de schoolfinales van de First Lego League.

Meer berichten