maandag 17 februari, 2020 19:43
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

LEEUWARDEN - Op vrijdagavond 8 november ontvangt de heer J. Sjoukema uit Leeuwarden een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Sjoerd Feitsma. Decorandus wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J. Sjoukema (Johan) is geboren op 6 mei 1948 te Leeuwarden. Hij was 25 jaar geleden één van de oprichters van Stichting Organum Frisicum. Sindsdien wijdt hij al zijn energie aan de promotie van het Friese Orgel. Binnen de organisatie was hij achtereenvolgens bestuurslid, vrijwilliger en adviseur.

Vanaf de oprichting is hij betrokken bij de Friese Orgelkrant, inmiddels een begrip in Friesland. Daarnaast is hij betrokken bij de opening van het orgelseizoen en organisator van de jaarlijkse voorjaars- en najaarsexcursies.

Tijdens LF2018 heeft Stichting Organum Frisicum een duidelijke presentatie gegeven van wat Friesland op orgelgebied te bieden heeft. Een groot deel van de voorbereiding en organisatie was in handen van de heer Sjoukema.

Ook was de heer Sjoukema betrokken bij de organisatie van 'Marijke Meu', een voorstelling die gemaakt is voor de hoogste klassen van de basisscholen in Friesland. De biografie van Maria Louise werd gekoppeld aan een verhaal van een vluchteling anno nu.

Meer berichten