Afbeelding

Coolture hét nieuwe cultuur evenement van Leeuwarden

Cultuur

LEEUWARDEN - Donderdag 7 november tovert Leeuwarden Student City Zalen Schaaf om tot de grootste studentenkroeg van Leeuwarden. Een soort Cirque du Soleil, maar dan net een tikkie anders. Studentproof! Vanaf 19 uur kun je leren hoe je kunt koken vanuit je kliko of hoe je snoepjes kunt maken van sinaasappelschil. Super kok Pierre Wind komt vertellen hoe je dat kunt doen, want met Pierre is eigenlijk alles mogelijk.

Vanaf 20 uur kun je cabaretière Soundos alles vragen wat je maar wilt. Cabaretieré Soundos is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Ze is een van de drie Nederlandse comedians die door Netflix gevraagd werd om een eigen special op te nemen.

Om 22 uur sluiten we de avond af met Mr. Weazley. Eerder dit jaar stonden ze op Lowlands, en nu treden ze op bij Coolture in Leeuwarden. Deze band blaast je weg met een hoop energie! Hun Hip Hop, afrobeat & Reggae zullen de beste tunes zijn die je in een lange tijd hebt gehoord!

Naast deze fantastische line-up zijn er nog verschillende acts en demo`s. Er is een demo graffiti spuiten door Ron de Haan. Een demo Toveren met Letters door Joost van Kersbergen en krijg je een kijkje in het draaien van platen door Dj. Mr. Ferd. De acts worden verzorgt door Theatre Company Tukkers Connection (meerdere malen Nederlands Kampioen) en Van der Lei Showproducties (deelnemer aan de finale van Holland got talent).

De avond is in het Engels, zodat ook de internationale studenten het evenement kunnen bezoeken en er is een tolk voor doven en slechthorenden. Het evenement is tot stand gekomen door studenten, voor studenten. Vanuit de (internationale) studenten kwam er de wens om een evenement met cultuur, muziek en koken te organiseren. De organisatie ligt in handen van (internationale) HBO- studenten samen met studenten van D`Drive en Leeuwarden Student City.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 5 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 11 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00