Afbeelding

Noordelijk Film Festival RING OF DREAMS

Cultuur

LEEUWARDEN - Herrie Film & TV brengt Ring of Dreams op 14 november uit in in de Nederlandse filmtheaters en via Picl. Ring of Dreams van Willem Baptist geeft een ontroerend en bij vlagen komisch kijkje achter de schermen van showworstelen in Nederland, waar jongens en meiden vechten voor hun dromen, en proberen te ontsnappen aan hun dagelijks leven. Met Q&A na afloop met regisseur Willem Baptist en de worstelaars.

Donderdag 7 november om 14:50 en zondag 10 november om 10:30 in Slieker Film. Zijn grote held was Hulk Hogan, die hem als zesjarige inspireerde om uiteindelijk zelf ook professioneel worstelaar te worden. Nu traint pro-wrestler Tengkwa zelf een nieuwe generatie Nederlandse show-worstel-superhelden, in een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen. Met hoop op roem en glorie, maar met weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de diehards met ijzeren wilskracht en kilometers doorzettingsvermogen slagen. 'Realiteit is gewoon een kwestie van perspectief. Als je dat snapt, dan is alles mogelijk.'

Willem baptist
Willem Baptist (1979) is regisseur, schrijver en producent. Hij studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning School of the Arts. Zijn eerste documentaire IK BEN ECHT NIET BANG! (2010, VPRO) werd op meer dan 150 filmfestivals vertoond en won onder andere De Kinderkast Jury Prijs en een prestigieuze Golden Gate Award op het Internationaal filmfestival van San Francisco. Zijn korte documentaire WILD ZWIJN won prijzen op Vision Du Reel in Zwitserland en werd genomineerd voor een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival. Zijn bioscoopdebuutfilm INSTANT DREAMS over zijn liefde en fascinatie voor Polaroid, ging in 2017 in première tijdens IDFA (First Appearance Competitie) en werd in meerdere landen theatraal uitgebracht waaronder in de Verenigde Staten.

Zie voor verdere informatie de website van het Noordelijk Film Festival: https://noordelijkfilmfestival.nl/programma/ring-of-dreams/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 22 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00