woensdag 26 februari, 2020 18:28
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Dankzij de DNEye bril kunt u nog beter, scherper en helderder zien

LEEUWARDEN - Een normale oogmeting meet maar twee sterktes van het oog op, terwijl uw zicht door veel meer sterktes beïnvloed wordt. Daarom schafte Miedema oogzorg de hypermoderne DNEye scanner aan. Dit apparaat meet uw ogen aan de hand van maar liefst achttien verschillende sterktes, waarvan vijf in een brillenglas verwerkt kunnen worden. Dat betekent dat u dankzij een DNEye bril nog beter, scherper en helderder kan zien.

Een normale oogmeting meet twee verschillende sterktes; uw min- of plus- sterkte en de cilinder (de bolling van het oog). Dit zijn bij lange na niet alle sterktes die uw zicht kunnen beïnvloeden. Met behulp van de DNEye scan kan een veel completer beeld gekregen worden van uw zicht, want het apparaat meet achttien in plaats van twee verschillende sterktes. Vijf daarvan kunnen worden verwerkt in een brillenglas, die gemaakt wordt in München, Duitsland.

De enige DNEye scanner in Leewarden

Er zijn in Friesland maar een enkele opticiens die gebruik kunnen maken van een DNEye scanner. In Leeuwarden is Miedema oogzorg zelfs de enige plek waar je terecht kan voor zo’n nauwkeurige en moderne oogmeting. Al hun oogmetingen worden inmiddels gedaan met het apparaat. Maar dat betekent niet dat het vakkundig oog van de opticien hier niet meer aan de pas komt. “De brillenglazen zijn niet voor iedereen geschikt,” vertelt Rob Dijkstra, de optometrist van Miedema oogzorg, “ze geven het meest optimale, scherpe, zicht, maar dat is niet altijd comfortabel voor de kijker. Daarom is het heel belangrijk dat een deskundige opticien meekijkt. Deze kan rekening houden met de samenwerking of uitlijning van de ogen. Machine en vakman werken samen.”

De hoofdpijn was weg!

Bij vier van de tien klanten kan er zo’n speciale bril worden aangemeten, zij hebben dan ook echt profijt bij die bril: “zo was er een klant die al vijf jaar rondliep met hoofdpijnklachten. Niets hielp. Tot ze een bril kreeg die met de DNEye scanner was aangemeten. De hoofdpijn was weg!”

Bij Miedema oogzorg kunt u terecht voor al uw oogzorgen. Natuurlijk voor een oogmetingen met het DNEye apparaat, maar ook voor andere oogzorg, zoals contactlenzen en optometrie. Zelfs huisartsen weten de optiek al te vinden. Geregeld worden patiënten met droge ogen, staar of glaucoom in de familie doorverwezen naar Miedema oogzorg. Wilt u ook snel worden geholpen door het team van experts? Maak dan een afspraak via de website.

Miedema brilmode en oogzorg
Kleine Kerkstraat 14
8911 DM Leeuwarden
www.miedema-optiek-leeuwarden.nl
Meer berichten