Afbeelding

Vellinga Optiek; al het goede voor uw ogen

Zakelijk

LEEUWARDEN - Vellinga Optiek staat al sinds 1996 voor de beste zorg en service voor uw ogen. Naast de gebruikelijke diensten, zoals oogmetingen, lenzen en brillen heeft Vellinga Optiek ook drie optometristen in dienst; oogspecialisten die gelijk kunnen zien of er iets mis is met het oog.

"Ik zeg altijd, een optometrist kan direct zeggen of het pluis of niet pluis is met het oog," vertelt optometrist Akko Vellinga, "als er iets mis is kunnen we iemand doorsturen naar de oogarts, soms zelfs nog dezelfde dag." Klanten krijgen hierdoor vaak eerder hulp dan wanneer ze langs de huisarts gaan. "Bij een verwijzing via de huisarts kan het langer duren voordat je terecht bent bij een oogarts. Een optometrist zorgt ervoor dat dat proces sneller gaat en kan vaak met grote zekerheid zeggen of er iets mis is met het oog. Een vroege diagnose en gerichte behandeling is heel belangrijk."

Akko Vellinga is één dag per week te vinden bij oogkliniek Oog&Welzijn in Dokkum en Grou, de rest van zijn werkdagen helpt hij zijn klanten in Leeuwarden: "Ik vind het fijn om mensen te helpen en ogen zijn natuurlijk heel erg belangrijk. Het liefst geef ik elke klant de allerbeste hulp en service die er bestaat."

Steeds vaker helpt Vellinga ook kinderen in zijn kliniek: "We zien dat deze groep op steeds jongere leeftijd een minafwijking krijgt en dus een min-bril nodig heeft. Vooral in Azië is dit een enorm probleem maar ook hier komt het steeds vaker voor." De optometrist in Leeuwarden weet heel goed waardoor dit fenomeen steeds vaker voorkomt, "kinderen kijken steeds vaker op mobiele telefoons en spelen steeds minder buiten. Dit heeft een negatief effect op de ontwikkeling van de ogen van kinderen. Ogen van jonge mensen hebben daglicht nodig om goed te ontwikkelen."

Het opsporen en corrigeren van deze myopie bij kinderen is heel belangrijk. We kunnen namelijk deze afwijking tegenwoordig door middel van zogenaamde myopie controll met speciale brillenglazen of contactlenzen (en eventueel oogdruppels in samenwerking met oogartsen) behandelen. Het op jongere leeftijd afremmen van de toename van myopie kan oogproblemen op oudere leeftijd helpen voorkomen.

Sinds 2002 werkt Vellinga Optiek samen met het bedrijf Eyescan Oogzorgkliniek. Zij verzorgen ooglaserbehandelingen en lensimplantaties voor mensen die geen lenzen kunnen verdragen of liever geen bril dragen. Ook mensen die van beroep geen bril mogen dragen, denk bijvoorbeeld aan piloten of agenten, kunnen hier terecht. Vellinga verzorgt hiervoor de vooronderzoeken die nodig zijn voordat een ooglaserbehandeling wordt gedaan en de na-controles.

Vellinga Optiek onderscheidt zich door door te werken met het beste personeel, de modernste en nauwkeurigste apparatuur en door het aanbieden van de nieuwste collecties. Zo werken ze in de winkel met een OCT scan. "Deze geavanceerde scan kan van alle lagen in het netvlies opnames maken en helpt met het vroeg opsporen van oogaandoeningen," legt Vellinga uit, "denk hier bijvoorbeeld aan glaucoom. Ook de voortgang van bepaalde oogziektes kunnen we met dit apparaat heel nauwkeurig volgen."

Kortom, bij Vellinga Optiek kunt u terecht voor de allerbeste oogzorg, moderne en slimme technieken en wordt u geholpen door een team van professionele optometristen, opticiens en verkopers en natuurlijk met de vriendelijkste service. Zij helpen u graag!

Afbeelding
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 9 minuten geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 15 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 21 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00