Afbeelding

De sfeer van familiebedrijf Jansma Wonen? ‘Hard werken, lachen en kwaliteit leveren’

Zakelijk

Jansma Wonen bestaat in feite 25 jaar, al is het pas sinds vijf jaar actief in het winkelcentrum van Hurdegaryp. Erwin Jansma begon in 1994 op de Schrans in Leeuwarden. “Er komen nog regelmatig mensen die toen ook al klant waren. Hurdegaryp ligt vlakbij Leeuwarden en je kunt hier makkelijk en gratis parkeren.” Uiteraard moet je als winkel ook kwaliteit leveren om klanten te krijgen en te houden, maar dat zit bij de Jansma’s wel goed.

Erwin werkt al sinds 1981 in de ‘woonwinkelwereld’ en begon in 1994 voor zichzelf op eerdergenoemde Schrans. In die 25 jaar was hij er eventjes uit om docent ‘stofferen’ te zijn, maar zijn woonwinkelhart bleef kloppen dus toen hij vijf jaar geleden hoorde dat er in Hurdegaryp een kans vrijkwam, stapte hij er met beide handen in en met zijn zoon Marc.

Marc is inmiddels deels verdwenen om zijn eigen ambities na te jagen en Erwin zijn broer Harold is vorig jaar vanuit Bleiswijk het team komen versterken. Zijn manier van verkopen is iets aangepast, van het joviale Rotterdamse naar het meer serieuze Friese, alhoewel de lach en de gezelligheid hoogtij viert in de woonwinkel. “We werken hard, dus dan mag er ook gelachen worden”, zegt Erwin. Harold is bovendien druk aan het integreren in het Hurdegarypse verenigingsleven, hij begint de Friese mentaliteit en gevoelens steeds beter te interpreteren.

Ingespeeld klantgericht team

De broers vinden het fijn om samen te werken. Twee lange mannen van boven de twee meter, die elkaar goed aanvullen en aanvoelen en weten wat ze aan elkaar hebben. Dat is voor henzelf fijn, maar ook voor de klanten omdat het een goed ingespeeld team is. “Het is een beetje een familiebedrijf geworden”, lacht Erwin. Zijn zoon Marc heeft ook in de woonwinkel meegewerkt, maar die richt zich nu op een ander bedrijf alhoewel hij voor zijn vader nog wel het internet van Jansma Wonen up-to-date houdt.

De Jansma’s hebben vier mensen in de buitendienst, die alle woonwinkelartikelen monteren bij de particuliere en zakelijke klanten. Twee van hen doen het stofferen. “Wij kunnen het nog zo leuk verkopen, maar zonder de jongens van de buitendienst kunnen wij nog niks”, zegt Erwin. Die ‘jongens’ hebben drie bedrijfsbussen ter beschikking voor het vervoeren van de materialen naar de klanten.

Van kleine tot grote projecten

Op zaterdagen werkt Joyce Ernsten mee in de winkel en Janet Monsma drie middagen per week. Ook grote projecten voor de zakelijke markt kunnen ze aan. “Voor grote projecten hebben we een groep zzp’ers die we kunnen inschakelen. Dat zijn mensen waar we al langer mee samenwerken en van wie we weten wat we aan ze hebben.”

Van vloeren tot gordijnen, tot moderne ‘smart homes’ waar je met je stem en woordkeus van alles kunt laten gebeuren. Van gordijnen open en dicht doen, luxaflexen, zonweringen, lampen aan of uit: alles kun je met je stem bedienen. In hun speciale ‘Luxaflex-shop’ kun je je daarover tot in de puntjes laten voorlichten.

Werkplaats aan de Zomerweg

Jansma Wonen heeft alles op het gebied van behang, vloeren, gordijnen, raamdecoratie, horren en buitenzonwering en bekleden iedere vloer, raam en wand zowel binnen- als buitenshuis. Elk product wordt volledig afgestemd op de wensen van de klant en wordt op maat gemaakt in de werkplaats aan de Zomerweg en is kwalitatief hoogwaardig.

En duurzaam? Uiteraard, dat hebben ze ook. “Gerecyclede tapijten, gordijnen, ook binnenzonwering hebben we: alles met het FSC-keurmerk.” Klanten vragen er tegenwoordig om. Sowieso zijn klanten tegenwoordig mondiger dan vroeger. “Ze hebben zich meestal goed voorbereid via internet en komen goed beslagen ten ijs.”

“Aan ons is vervolgens de taak om de voordelen en de nadelen van hun keuze uit te leggen, zodat zij een goede en weloverwogen keuze kunnen maken., Wij willen niet iets verkopen dat niet bij hun of bij hun woonsituatie past. Die eerlijkheid vinden wij heel belangrijk en wij hebben het idee dat mensen dat ook waarderen. Dat ze weten dat ze ons advies kunnen vertrouwen.” Eerlijkheid staat bij hen hoog in het vaandel. Ook intern. “Wij hebben geen hiërarchie. Wij moeten het met zijn allen doen, iedereen is even belangrijk.”

www.jansmawonen.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 8 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 14 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00