Eerste vaccinatie nu ook bij Tjongerschans | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
woensdag 20 januari, 2021 04:53
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
De eerste medewerker van ziekenhuis Tjongerschans is vandaag gevaccineerd tegen covid-19.
De eerste medewerker van ziekenhuis Tjongerschans is vandaag gevaccineerd tegen covid-19. (Foto: Ziekenhuis Tjongerschans)

Eerste vaccinatie nu ook bij Tjongerschans

  Zorg & Welzijn

Marijke van der Molen, intensive care-verpleegkundige, is vrijdagochtend 8 januari 2021 de eerste medewerker van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen die het vaccin tegen het coronavirus toegediend heeft gekregen met een spuitje. Marijke is opgelucht dat ze eindelijk de vaccinatie mocht ontvangen. “Ik ben blij dat we nu eindelijk wat kunnen doen om dit grillige virus te voorkomen in plaats van de akelige gevolgen te bestrijden.”


Marijke: “Als je bij ons op de IC werkt en je ziet de patiënten, dan zie je hoe dit virus huishoudt. Je kunt er niets van zeggen hoe erg het virus je te pakken krijgt. Het is heel willekeurig; we zien jonge mensen, oudere mensen, sportieve en fitte mensen en mensen met een verminderde weerstand. Het kan echt iedereen overkomen.”

‘Virus onder controle krijgen en ons eigen leven weer terug krijgen’

Marijke doet er zelf alles aan om te voorkomen dat ze ziek wordt: “Deze vaccinatie is daar onderdeel van. Op deze manier krijgen we de controle weer terug en kunnen we langzaamaan ons normale leven weer hervatten. Ik zou zeggen, laat je vaccineren. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor een ander.”

Meer berichten