Poes 'Monkey' die van Zwanenburg bij Schiphol naar Oranjewoud is gereisd.
Poes 'Monkey' die van Zwanenburg bij Schiphol naar Oranjewoud is gereisd. Foto: Dierenambulance Zuidoost Friesland

BIJZONDER: Kat uit Schiphol in Oranjewoud terug gevonden

Zorg & Welzijn

Dierenambulance Zuidoost Friesland in Drachten heeft woensdagmiddag wel een hele bijzondere poes binnen gekregen. Onderzoek leverde namelijk op dat de in Oranjewoud gevonden poes, die door de vinder naar de dierenambulance was gebracht, uit Zwanenburg bij Schiphol afkomstig was. De bijzondere reislustige poes genaamd Monkey is inmiddels weer met z’n dolblije eigenaar herenigd.

De dieranambulance meldt: “Woensdag kwam er iemand bij onze post binnengelopen met het verhaal dat hij een kat in de auto had. Toen de meneer van zijn werk in Oranjewoud naar huis ging en bij zijn auto kwam hoorde hij een kat jammerlijk miauwen maar zag de kat niet. Toen hij de deur open deed sprong de kat plots bij hem in de auto. Hij zag hoe mager de kat was en dacht: “Ik zet jou er niet weer uit en neem je mee naar de ambupost bij mij in de buurt die kunnen je vast helpen.”

Poes ‘Monkey’ was al drie weken vermist

“Wij hebben de chip uitgelezen en uit de registratie bleek dat het om Monkey ging en geregistreerd stond op Zwanenburg bij Schiphol. We dachten waarschijnlijk daar gechipt en toen naar nieuwe eigenaar in de buurt van Oranjewoud verhuist. Na een telefoontje bleek echter dat Monkey inderdaad in Zwanenburg woont en al drie weken vermist was. De jongeman aan de telefoon was helemaal confuus.”

De eigenaar is hem dezelfde dag nog komen ophalen

“Hij vroeg of ze hem konden ophalen. Natuurlijk kon dat, we kregen een belletje dat ze onderweg waren en met een half uurtje er waren. Top, wij zijn ook naar de post gegaan om ze te ontvangen. Nou allemaal blijde en toch verbaasde gezichten en een blije Monkey. Tijdens een gezellig praatje over Monkey vertelde de jongeman nog dat hij dacht aan de telefoon voor de gek gehouden te worden.”

“Na een kop koffie en de nodige knuffels met Monkey zijn ze gezamenlijk weer terug naar Zwanenburg gereden. We kregen voor de goede zorgen en het goede werk wat we doen nog een  mooie gift van twintig euro waar we heel blij mee zijn.Dit zijn hele bijzondere dingen die het werk mede zo leuk maken.”

De gift voor de vrijwilligers van de dierenambulance.
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00